Kommuner fremrykker opgaver for at hjælpe små virksomheder: - Det betyder mere eller mindre overlevelse for mig

Som en hjælp til lokale virksomheder sætter Stevns Kommune nu gang i arbejdsopgaver, der ikke kræver fysisk kontakt med borgere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tagrender, der skal renses. Tage og vinduer, der skal skiftes. En skolekælder, der skal males.

quote Det betyder mere eller mindre overlevelse for mig

Henrik Drejer Jensen, Stevns Have- og Ejendomsservice

I håbet om at bidrage til at sikre lokale virksomheders fortsatte eksistens under coronakrisen fremskynder Stevns Kommune nu flere håndværks- og renoveringsopgaver.

Opgaverne har det til fælles, at de ikke kræver kontakt med borgerne og allerede er planlagt til at skulle udføres.

Eksempelvis påbegyndes udskiftningen af vinduerne på rådhuset, brønddæksler på en parkeringsplads foran Egehaven Plejecenter bliver ordnet, og der bliver lavet udendørsbelysning på Store Heddinge Skole.

- Vi håber, at vi kan give et lille bidrag til at holde hjulene i gang hos de lokale virksomheder. Vi har en række opgaver liggende, der var planlagt til senere på året, men som kan sættes i gang nu, fordi de ikke kræver kontakt med borgerne, siger Jesper Boesen, leder af Stevns Ejendomme.

Der vil også blive gjort hovedrent på flere daginstitutioner og skoler, fordi der ikke kan blive gjort rent i bygninger, hvor der er nødpasning.

Fremrykning betyder overlevelse

Henrik Drejer Jensen er en af dem, der får fremskyndet en kommunal opgave. Hans enmandsfirma, Stevns Have- og Ejendomsservice, renser kommunens tagrender.

Han fortæller, at Stevns Kommunes fremrykning betyder en hel del for ham, da langt de fleste af hans private kunder er ældre borgere, der behøver hjælp til at få ordnet haven, men udgør den største fare for at blive smittet med coronavirus.

quote Vi håber, at vi kan give et lille bidrag til at holde hjulene i gang hos de lokale virksomheder

Jesper Boesen, leder af Stevns Ejendomme

- Det betyder mere eller mindre overlevelse for mig, og hvis ikke Stevns Kommune havde sat mig til at lave det arbejde nu, havde jeg ikke haft kunder før til sommer, eller hvornår den her virus nu er overstået, siger Henrik Drejer Jensen.

Jesper Boesen forsikrer, at Stevns Kommune på trods af fremrykningen fortsat tager sikkerhedsforanstaltninger.

Arbejderne, der udfører opgaverne, skal være raske, og skal ikke i kontakt med eksempelvis beboere og personale på plejecentret Egehaven.

Flere kommuner følger trop

Vordingborg og Slagelse Kommuner oplyser tirsdag eftermiddag, at lignende tiltag til gavn for det lokale erhvervsliv bliver sat i værk.

- Alle områder i kommunen er sat i gang med at undersøge, hvilke opgaver vi kan effektuere på nu, for at fastholde vores lokale erhvervsliv og dermed arbejdspladser. Senest har vi fået fuld opbakning fra økonomiudvalget til at gøre alt, hvad der er muligt, for netop at sætte i forvejen planlagte projekter i gang, siger borgmester i Slagelse John Dyrby Paulsen (S) i en pressemeddelelse.

Og i Vordingborg har borgmester Mikael Smed (S) arrangeret, at mindre håndværkeropgaver for tilsammen mere end fire millioner kroner sættes i udbud, fremgår det af en pressemeddelelse.

Samtidig vil Vordingborg Kommune lægge indkøb lokalt, hvis man ikke er forpligtet til andet.

- Det er vigtigt, at vi handler hurtigt, for flere håndværksvirksomheder har allerede problemer eller risikerer at få problemer på grund af coronavirussen, siger Mikael Smed.