Københavnske firmaer skal hjælpe Region Sjælland med at vaccinere

Practio og Abacus Medicine opretter vaccinationssteder i fem byer og skal hyre 250 ansatte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De to virksomheder Practio og Abacus Medicine har vundet udbuddet om at bistå Region Sjælland med at vaccinere borger mod covid-19, når Danmark forventes at modtage store mængder af vacciner.

Det bekræfter medstifter af Practio, Jonas Nilsen, til TV2 ØST.

- Det er jeg meget stolt over. Vi har forberedt os siden december på at hjælpe til med den landsdækkende vaccinationsindsats og har investeret et millionbeløb. Så at Practio nu er blevet peget på som den, der skal hjælpe Region Sjælland, er jeg meget glad for, siger han.

Opgaven har været sendt i udbud grundet regeringens målsætning om, at 400.000 skal kunne vaccineres på en dag og et ønske om et tæt samarbejde med private aktører. Det offentlige kan maksimalt vaccinere 100.000.

quote Vi håber, at regionerne vil bruge den her meget store kapacitet allerede fra 1. juni

Jonas Nilsen, medstifter af Practio

Men mens der i begyndelsen af april blev indgået aftaler med private virksomheder i de fire andre regioner, bød ingen i første omgang på Region Sjælland. Derfor har Region Midtjylland, der har stået for at varetage udbuddet, den seneste tid ligget i forhandlinger med interesserede parter, heriblandt Practio.

Virksomheden har siden 2015 lavet vaccinationer på apoteker til rejser og mod influenza og har i forvejen vundet udbuddet i Region Syddanmark.

Opretter vaccinationssteder i fem byer

Ifølge kontrakten skal Practio vaccinere op til 43.500 om dagen i Region Sjælland. Virksomheden opretter vaccinationssteder i Jyderup, Kalundborg, Vordingborg, Nakskov og Greve. I alt 250 personaler skal ansættes, det drejer sig om centerledere, vaccinatører og assistenter. Knap halvdelen er allerede hyret ind, oplyser Jonas Nilsen.

Vaccinationsstederne vil have åbent 8-21 alle ugens syv dage. Practio er i dialog med konkrete lokationer i de fem byer.

Jonas Nilsen vil på nuværende tidspunkt ikke gå i detaljer med, hvilke steder der er tale om, men siger, at det er sandsynligt, at det vil være sportshaller.

I første omgang bød I ikke på Region Sjælland, men er efter forhandlinger nået til enighed. Hvad har ændret sig undervejs?

- Der er ændret på bysammensætningen, og hvilke byer vi skal være aktive i, siger Jonas Nilsen, som ikke vil gå i detaljer med, hvilke byer der i første omgang var udset til at huse en privat leverandør. 

Læs også
Ingen virksomheder klar til at hjælpe med at vaccinere i Region Sjælland
Læs også
Ingen virksomheder klar til at hjælpe med at vaccinere i Region Sjælland

Det er altså kun, hvis det offentlige ikke længere kan følge med, at de private virksomheder skal indkaldes og hjælpe til.

Vicedirektør Dorte Christensen har i et interview i Berlingske forklaret, at de private virksomheder betales pr. vaccination, og at de tilsammen får 200.000 kroner om dagen, de dage hvor de står standby. De skal kunne rulle ud med 14 dages varsel.

Ifølge den seneste leveranceoversigt fra Statens Serum Institut bliver antallet af vacciner, Danmark modtager, skruet kraftigt i vejret i begyndelsen af juni. Hvornår, de private virksomheder træder til, er lagt i hænderne på regionerne. 

- Vi håber, at regionerne vil bruge den her meget store kapacitet allerede fra 1. juni, siger Jonas Nilsen.


Nyhedsoverblik