Knuthenborg ansætter 100 via drive-in samtaler: - Vi kan ikke andet med corona

Knuthenborg Safaripark gennemfører i disse dage 150 jobsamtaler som drive-in.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Hvad er du for en?

Sådan kan spørgsmålet lyde til en stor gruppe bilister i Knuthenborg Safaripark i disse dage. Her gennemfører safariparken nemlig 150 jobsamtaler som drive-in-samtaler, hvor de jobsøgende til sæsonjobs i parken får gennemført samtalen i deres biler.

Og selvom tiltaget måske falder ned i kategorien corona-skørt, så er der ikke nogen vej udenom, mener de i Knuthenborg.

- Vi har været nødt til at tænke anderledes, da vi på grund af corona-situationen ikke kan holde vores jobsamtaler som normalt, siger Camilla Ellehammer Haxgart, der er kommerciel chef i Knuthenborg Safaripark til TV2 ØST.

Ansøgere i kø til samtale hos Knuthenborg tirsdag eftermiddag. TV2 ØST har skjult nummerpladerne på bilerne.
Ansøgere i kø til samtale hos Knuthenborg tirsdag eftermiddag. TV2 ØST har skjult nummerpladerne på bilerne. Foto: Amalie Langberg Schmidt, Knuthenborg Safaripark

Chefen i billetlugen

Samtalerne foregår ved, at kundechefen og nogle mellemledere sidder i de små bokse ved indkørslen til parken, hvorfra der normalt sælges billetter. Derefter kører de ansøgende så forbi vinduerne efter tur, hvor samtalerne så foretages gennem bilvinduet.

15 ansøgere er indkaldt af gangen, og de holder i kø i deres biler, cykler eller hvad de nu ankommer i, der, hvor gæsterne normalt kan ende i en billetkø.

Alt i alt skal processen gerne munde ud i, at op mod 100 personer i løbet af sæsonen vil kunne ansættes i parken.

- Det er en sikker måde at gøre det på, fordi der er plexiglas mellem ansøgeren og de ansatte, siger hun, og afviser, at man eksempelvis kunne have gennemført samtalerne digitalt.

- Vi vil rigtig gerne møde dem, der skal arbejde i parken. Vi vil gerne have, at de har en særlig kreativ energi og udstråling - og det kan vi ikke vurdere online. Derfor har vi valgt at gøre det på denne måde, siger Camilla Ellehammer Haxgart.

Måske anden runde som jobsamtaler

Hun siger, at parken håber at kunne gennemføre rigtige samtaler som anden runde. Men det er dog uklart, om det kan ske med de planlagte genåbninger eller om anden runde så måske skal gennemføres digitalt.

- Kan vi ikke gøre det normalt, så må vi være kreative. Det er vigtigt at passe på hinanden, siger hun.

Knuthenborg Safaripark er i øjeblikket lukket ned for vinteren. Det er fortsat ikke klart, om parken får lov til at åbne som normalt omkring 1. april. Derfor er der også et forbehold i forhold til samtalerne.