Ingen nedlukninger efter coronaudbrud i Slagelse – men kommunen følger situationen nøje

På nuværende tidspunkt er der ikke behov for lokale restriktioner i Slagelse Kommune efter udbrud med coronasmitte, lyder det efter krisestabsmøde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.
Artiklen er opdateret
Clock09. sep 2020, kl. 16:18
Artiklen er opdateret med citater fra borgmester John Dyrby Paulsen (S).

Det seneste døgn er der kommet 24 nye coronasmittede til i Slagelse Kommune – blandt andre 15 elever og fire lærere på Lille Egede Friskole i Boeslunde.

Smittetrykket i kommunen er i øjeblikket på 52 smittede per 100.000 indbyggere de seneste syv dage. Tirsdag var tallet 21,6.

Derfor var der i dag møde i krisestaben i Slagelse Kommune, og her blev det øgede smittetryk diskuteret. Der bliver dog ikke tale om lokale restriktioner i kommunen på nuværende tidspunkt, fordi udbruddet er forankret til især den ene friskole, fortæller borgmester John Dyrby Paulsen (S).

quote Vi lukker ikke noget ned, men vi har muligheden for at gøre det, hvis det bliver værre

John Dyrby Paulsen (S), borgmester, Slagelse

- Hvis det bliver værre, så kan man ikke udelukke, at vi lukker ned lokalt. Det kan også være, vi er nødt til at tage et mix mellem hjemmeundervisning og hjemmearbejde på et tidspunkt. Vi følger situationen meget nøje. Men på den anden side er der ingen grund til, at vi med 24 tilfælde et enkelt sted lukker helt ned, siger han til TV2 ØST.

Opfordrer til hjemmearbejde

Dog opfordrer krisestaben til, at medarbejdere, der bor i områder med højt smittetryk som for eksempel København eller Odense, arbejder hjemmefra i det omfang, der er muligt, og at de øger opmærksomheden på de sundhedsfaglige retningslinjer.

Lille Egede Friskole
Læs også
Smittetal på friskole firdoblet på et døgn - kommune holder krisemøde om udvikling
Lille Egede Friskole
Læs også
Smittetal på friskole firdoblet på et døgn - kommune holder krisemøde om udvikling

Og generelt opfordrer kommunen til, at borgerne generelt udviser forsigtighed, for eksempel ved at overveje, om de skal deltage i konferencer eller andre events med mange deltagere.

- Vi lukker ikke noget ned, men vi har muligheden for at gøre det, hvis det bliver værre. Vi indskærper, at folk skal arbejde hjemme, hvis de har mulighed for det, og vi er klar med isolationsfaciliteter, hvis der er behov for det. Alt det beredskab har vi klar. Og så følger vi og de enkelte virksomheder siutationen nøje, siger John Dyrby Paulsen.

quote Det er lidt ærgerligt, men det kan ramme hvor som helst, og i næste uge kan det været et andet sted

John Dyrby Paulsen (S), borgmester, Slagelse

- Vi bremser også de større arrangementer, hvor der er risiko for, at folk kan smitte hinanden. Vores opgave er at stoppe de her smittekæder, og selvom det hos os er lokalt forankret, særligt på én skole, så er det vores opgave at sikre, at det ikke spreder sig til alle mulige andre skoler, siger John Dyrby Paulsen.

Det højeste smittetryk i Region Sjælland

Slagelse Kommune har i øjeblikket 52 smittede per 100.000 indbyggere. Det er over den såkaldte bekymringsgrænse, hvor det blandt andet kan komme på tale at sænke forsamlingsforbuddet eller begrænse åbningstiden på barer og værtshuse, som man har set i for eksempel København.

Slagelse Kommune er den eneste kommune i Region Sjælland, som ligger over bekymringsgrænsen på 20 smittede per 100.000 indbyggere.

- Det er lidt ærgerligt, men det kan ramme hvor som helst, og i næste uge kan det været et andet sted. Vores opgave er at stoppe de smittekæder, vi kan, så andre ikke oplever det samme. Det er en fælles indsats i hele Danmark, siger borgmesteren.

 


Nyhedsoverblik