Ingen nye smittede på coronaramt hjerteafdeling

Der er ikke konstateret flere nye smittede på hjerteafdelingen på Sjællands Universitetshospital hen over weekenden.

Tema: Coronavirus
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hjerteafdelingen på Sjællands Universitetshospital i Roskilde blev i sidste uge ramt af et smitteudbrud, da 11 patienter blev konstateret smittet med coronavirus, og samtidig blev seks medarbejdere sendt hjem efter at være konstateret smittet.

Status på afdelingen er mandag, at der ikke er kommet flere tilfælde. Ti covid-19-positive patienter er stadig indlagt. De er uden symptomer og holdes i isolation på sengeafsnittet, og en 11. patient er udskrevet til selvisolation.

quote Det er lidt usædvanligt

Jesper Gyllenborg, lægefaglig vicedirektør

Derudover er der seks ansatte, der er testet positive, som fortsat er hjemmeisoleret uden symptomer. Det oplyser lægefaglig vicedirektør på Sjællands Universitetshospital i Køge og Roskilde, Jesper Gyllenborg, til TV2 ØST. 

Mange smittebærere har ikke symptomer

Til spørgsmålet om, hvorfor hverken patienter eller personalet har symptomer, svarer Jesper Gyllenborg:

- Det er lidt usædvanligt, men ikke meget. Dels fordi vi ved, at mange smittebærere ikke har symptomer, dels fordi de kardiologiske patienter, der her er tale om, har normalt immunforsvar og derfor ikke tilhører de allersvageste grupper, fortæller han.

På afdelingen er alle operationer igen tilbage på fuldt skema.

Smitteudbruddet blev konstateret onsdag aften i sidste uge, og sygehusets ledelse gik straks i gang med at få organiseret tests af både personalet og de indlagte patienter. Derudover vil afdelingens hygiejnerutiner nu blive gennemgået en ekstra gang for at undersøge, om alle rutiner på afdelingen er korrekte.

Se TV2 ØST's omtale af udbruddet fra 6. november: