I Sorø holder de vejret – måske kan dagens tal betyde en lempelse

Smittetallet i Sorø Kommune er på vej ned, og håbet er, at kommunen kan slippe for at være et af de steder i landet, der kræver særlig opmærksomhed.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er grund til at holde vejret i spænding, indtil de officielle opgørelser af smittetal kan offentliggøres onsdag eftermiddag.

Alt tyder nemlig på, at den særlige opmærksomhed på kommunen nu kan forsvinde, hvis der er tale om endnu et døgn, uden at der konstateres yderligere smitte i kommunen.

Mandag blev Sorø fremhævet som en af fem kommuner i landet, hvor coronasmitten havde nået et højt niveau. Det blev defineret som 20 smittede pr. 100.000 indbyggere i kommunen.

quote Det får os til at håbe på, at vi måske kan skrue beredskabet tilbage til normalen

Gert Jørgensen (K), borgmester i Sorø Kommune

Sorø kom lige akkurat med på listen, da de seks smittede i kommunen svarede til 20,1 smittede per 100.000.

Meldingen sendte kommunens embedsmænd på overarbejde. De skulle nu forberede kommunen på at være et af Danmarks potientielle corona-hotspots.

Tirsdag kom det dog frem, at hovedparten af de smittede i kommunen har en relation til udbruddet på Danish Crown-slagteriet i Ringsted. Samtidig har ingen af de smittede kontakt til plejesektoren i Sorø Kommune. Begge dele tyder på, at smitten stadig er inddæmmet i kommunen.

Under grænsen

Tirsdag var der ingen nye tilfælde af smitte i Sorø Kommune. Samtidig er antallet af smittede i kommunen nu faldet fra seks til fem personer.

Det er tal, der vækker håb i kommunen.

- Smittetallet i kommunen er nu nede på 16,7 ud af 100.000 borgere. Det får os til at håbe på, at vi måske kan skrue beredskabet tilbage til normalen, siger Sorøs borgmester Gert Jørgensen (K) til TV2 ØST.

Han oplyser, at kommunens arbejde med at bekæmpe smitten vil fortsætte som hidtil. Det gælder også uddannelse af egne test-teams i kommunen, som kan komme i brug, hvis smitten i kommunen atter stiger meget.