Husk afstanden: Kommune laver corona-retningslinjer til rekordstort rykind

Odsherred Kommune forsøger at undgå smittespredning med plakater og pjecer, der skal få folk til at huske på corona-opfordringerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Odsherred Kommune forventer et så højt antal sommerhus- og campinggæster i Kristi himmelfartsferien, at kommunen laver en række retningslinjer for at undgå smittespredning.

quote Vi forventer, at der vil være flere i Odsherred, end der nogensinde tidligere har været på det her tidspunkt

Thomas Adelskov (S), Borgmester, Odsherred Kommune

Ved en række populære attraktioner, eksempelvis Rørvig Havn, har kommunen sat plakater op, der minder folk om at huske at holde afstand. Derudover bliver der gjort ekstra grundigt rent på de offentlige toiletter.

-  Vi forventer, at der vil være flere i Odsherred, end der nogensinde tidligere har været på det her tidspunkt. Derfor har vi sat plakater op flere steder rundt om i kommunen, hvor vi ved, der kommer mange mennesker, som minder folk om at de skal holde afstand, siger kommunens borgmester, Thomas Adelskov (S).

Artiklen fortsætter under billedet.

Disse plakater vil stå flere steder i Odsherred Kommune henover kristi himmelfartsferien.
Disse plakater vil stå flere steder i Odsherred Kommune henover kristi himmelfartsferien. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Kommunen vil have en løbende dialog med Midt- og Vestsjællands Politi om, at retningslinjerne bliver overholdt, og politiet vil i de kommende dage være ekstra synlige i bybilledet.

- Odsherred er et af de steder, vi har rigtig meget fokus på, fordi vi ved, at mange kommer op til deres sommerhuse, når det bliver varmt, siger viceinspektør John Jensen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Midt- og Vestsjællands Politi har fokus på, om retningslinjerne bliver overholdt, og politiet vil i de kommende dage være ekstra synlige i bybilledet.
Midt- og Vestsjællands Politi har fokus på, om retningslinjerne bliver overholdt, og politiet vil i de kommende dage være ekstra synlige i bybilledet.

Guider turister ud i naturen

Odsherred Kommune har et håb om, at de mange turister vil søge ud til områder, hvor det er nemt at holde afstand. 

quote Der er så mange muligheder, så der er ingen grund til, at vi klumper os sammen på få steder

Helle Nordgaard, kommunikationsansvarlig, Geopark Odsherred

Geopark Odsherred har lavet en pjece med 12 steder, der er gode alternativer til naturoplevelser, og hvor der er god plads. Pjecen bliver delt ud til feriegæster i sommerhuse og kan findes i lokale supermarkeder.

- Der er så mange muligheder, så der er ingen grund til, at vi klumper os sammen på få steder, når vi har et så stort og dejligt åbent landskab, siger Helle Nordgaard, der er kommunikationsansvarlig. 

Geopark Odsherred og Odsherred Kommune håber, at de kan lokke nogle af de mange turister ud i naturen, så de ikke klumper sammen på få steder.
Geopark Odsherred og Odsherred Kommune håber, at de kan lokke nogle af de mange turister ud i naturen, så de ikke klumper sammen på få steder. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST