Disse steder holder politiet særligt øje med i regionen

Der har ikke været meldinger om de store udfordringer med forsamlinger, men politiet vil også i denne weekend være til stede og holde øje.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vejret er godt. DMI lover høj sol ud over eftermiddagen. Kombineret med at det er lørdag, og mange har fri, er der anledning til forsamlinger på yndede udflugtsmål og i byerne.

Det er man opmærksomme på i begge politikredse. Hos Midt- og Vestsjællands Politi fortæller vagtchef René Søe Pedersen, at patruljer vil være bredt til stede i hele politikredsen, når solen står højt.

quote Udstedelse af bøder vil blive anvendt, såfremt den adfærd, vi hidtil har været vidne til, måtte ændre sig negativt

Lars Harvest, politidirektør, Sydsjælland og Lolland-Falster Politi

- Vejret ser ud til at arte sig. Vi har nogle områder, som vi i dag vil køre rundt og besøge og holde øje med, at folk holder afstand. Det vil typisk være på havneområder og torve, hvor vi af erfaring ved, folk samler sig, forklarer han.

Konkret peger vagtchefen på havnefronterne i Holbæk og Rørvig, men også Munkholmbroen, hvor det for tiden er sæson for hornfisk, som steder, hvor folk samler sig.

Ved Munkholmbroen findes også en grillbar, som er et yndet udflugtsmål for særligt motorcyklister. Det er sådanne steder, man ifølge René Søe Pedersen bør vær opmærksomme og huske at holde afstand.

Tænk ud af boksen

Vagtchefen kommer da også med en opfordring til borgere her i regionen om at søge andre steder hen, så man passer på hinanden og forebygger spredning med coronasmitte.

- Tænk lidt alternativt i stedet for, så ikke alle søger de samme steder hen. Besøg nabobyen, kør på landet, hvor der også er pænt eller besøg en mindre havn, hvor der er færre mennesker. Tænk lidt ud af boksen og få jer spredt lidt ud og pas på hinanden.

Artiklen fortsætter under indslaget.

Under coronakrisen har folk blandt andet forsamlet sig ved Møns Klint, hvilket fik myndighederne til at ensrette trapperne på klinten.

Og skal man købe is til familien, så er det en god idé, at en fra familien køber, og resten sætter sig på eksempelvis et grønt område lidt væk fra ishuset.

- Der er ingen grund til, at hele familien går sammen ind og køber is og sidder og nyder solen på de samme 40 gange 40 meter foran iskiosken på havnen, hvor alle de andre også er. Spred jer ud, siger René Søe Pedersen.

Han peger på, at der i regionen findes flere store naturområder, hvor det er muligt at gå tur med behørig afstand. Stevns Klint og Hedeland ved Roskilde er blandt flere af dem.

På Naturstyrelsens side Guider til den danske natur findes der flere end 20 guider til den danske natur i TV2 ØST-sendeområde, som man kan lade sig inspirere af.

Patruljer udfører et stort antal tilsyn

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi lød opfordringen i en meddelelse forud for weekenden, at man skal søge væk, hvis der allerede er mange til stede i et område.

Politiet har i den forbindelse særligt øje på områderne ved Byskovcenteret i Slagelse, Rosengårdsstræde i Vordingborg, Motalavej i Korsør samt Bregnevej i Nakskov, da politiet her har modtaget flere henvendelser om ophold og samvær.

quote Tænk lidt ud af boksen for dagens udflugt og få jer spredt lidt ud og pas på hinanden

René Søe Pedersen, vagtchef, Midt- og Vestsjællands Politi

- Hen over påsken og sidenhen er vi blevet mødt af en generelt meget stor forståelse for situationen, og vi appellerer nu til, at borgerne ikke bare lader stå til, siger politidirektør Lars Harvest i pressemeddelelsen.

- Vores politipatruljer gennemfører dagligt et stort antal tilsyn forskellige steder i politikredsen. Det er tilsyn med eksempelvis genåbnede frisører, supermarkeder og take away-steder, men vi kommer også gennem grønne områder, forbi strande og boligområder for at sikre, at forbuddet mod at forsamles i større grupper bliver overholdt, tilføjer han.

Forsamlinger koster bøder

Politiet oplyser, at man ganske få steder har set, at der har været optræk til, at flere personer samles.

- Men det har vores politifolk indtil videre klaret med gode råd, vejledning om at holde afstand og ikke være for mange personer samlet, lyder det fra Lars Harvest.

Det er dog ikke politichefens forventning, at politikredsen kommer til at opleve de situationer, man har set i blandt andet København, hvor mange mennesker stimler sammen på alt for lidt plads.

- Hvis det mod forventning måtte ske i vores område, giver lovgivningen, som det nok er bekendt, mulighed for at udstede en bøde. Udstedelse af bøder vil blive anvendt, såfremt den adfærd, vi hidtil har været vidne til, måtte ændre sig negativt.

Lukket strand på Møns Klint

I de seneste weekender har Møns Klint oplevet, at besøgende strømmede til.

Her har man igen i denne weekend taget en række forholdsregler, som eksempelvis at lukke for adgangen til stranden, hvor et aktuelt højvande gør det svært at holde afstand.

Generelt er Møns Klint dog et af de naturområder, hvor der er god plads. Det har Niels Natorp, daglig leder af Geocenter Møns Klint tidligere på måneden fortalt til TV2 ØST. Selve klinten strækker sig over syv kilometer foruden en stor skov.

Men op til 500 biler på naturområdets parkeringsplads har i perioder gjort det svært at holde afstand.