Hjemmeundervisning og forældrepasning - kommune ringer til børnefamilier en gang om ugen

Mens dagplejer og pædagoger vil vejlede forældre i at styrke barnets sprog og motorik, vil skolelærere snakke om hjemmeundervisning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Hej, hvordan går det hjemme hos jer?

Fremover vil børnefamilier i Stevns Kommune en gang om ugen blive ringet op af en pædagog, dagplejer eller skolelærer og blive spurgt til, hvordan det går i de private hjem i denne corona-tid, der har vendt op og ned på den tidligere hverdag, og få tips og tricks til, hvordan hverdagen kan fungere, og en snak om hjemmeundervisning.

quote Det er betryggende, at der også bliver taget hånd om os, for det er noget helt anderledes

Jette Heede Spring, forælder til elev på Store Heddinge Skole.

Tiltaget skal ikke ses som et kontrollerende opkald, men et, der skal sikre, at Stevns Kommune er på forkant og kan gribe ind, hvis der opstår svære situationer i familierne.

Det siger borgmester Anette Mortensen (V), der kalder det for rettidig omhu.

- Vi har ikke en forventning om, at det ikke går godt i familierne, tværtimod vil vi gerne høre, om vi kan gøre noget ekstra.

Er betryggende 

Tiltaget begyndte fredag og blev taget godt imod af lærer og forældre på Store Heddinge Skole.

- Det er betryggende, at der også bliver taget hånd om os, for det er noget helt anderledes, og vi har også arbejde, der skal passes, og hvordan får man det til at gå op i en højere enhed?

- Det er godt, at kommunen sikrer, at familierne også er okay i den her helt nye situation, siger forælder Jette Heede Spring.

Artiklen fortsætter under billedet.

Jette Heede Spring fra Holtug på Stevns var en af de første forældre, der blev ringet op fredag.
Jette Heede Spring fra Holtug på Stevns var en af de første forældre, der blev ringet op fredag. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

Skolens afdelingsleder, Flemming Michaelsen, mener, at tiltaget giver bedre muligheder for lærerne i forhold til at få et indblik i familiernes hverdag.

- Vi bliver proaktive ved at spørge forældre, om der er noget, i stedet for at de går derhjemme og stresser over nogle ting, som de ikke kommer ud med, siger han.

Håber på feedback

Også i Børnehuset i Klippinge blev den anderledes kontakt med børnene modtaget godt. Her kan pædagogerne blandt andet vejlede og give forældre ideer til aktiviteter og udvikling af barnets sprog og motorik.

- Det var en dejlig oplevelse, når man først kom i gang. Og jeg fandt ud af, hvor meget jeg savner børnene, som kunne høres i baggrunden, siger pædagog Liselotte Hansen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Pædagog Liselotte Hansen ringede fredag til forældrene til de børn hun normalt passer i Børnehuset i Klippinge
Pædagog Liselotte Hansen ringede fredag til forældrene til de børn hun normalt passer i Børnehuset i Klippinge Foto: Tine Mortensen

Borgmester Anette Mortensen håber, at kommunen vil få positive tilbagemeldinger fra forældre.

- Om, at det er rart at høre fra lærerne eller pædagogerne. Samtidig håber vi, vi kan få feedback på, hvordan det er at gå derhjemme, siger hun.