Her kan du blive testet for coronavirus i sommerlandet

Henover sommeren kan du blive testet for coronavirus flere steder i regionen - også hvis du ingen symptomer har.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis du ikke har symptomer på coronavirus, men alligevel gerne vil testes, mens du nyder sommerferien her i regionen, så kan du besøge en af de mobile testenheder, der nu er rykket ud i det danske sommerland.

Du behøver ikke have en henvisning for at blive testet et af disse steder - men du skal huske at bestille en tid.

Hvis du har symptomer på coronavirus, så skal du kontakte din læge eller lægevagten, inden du møder op på et testcenter.

Her kan du blive testet:

Håber, at folk benytter sig af muligheden

De mobile testcentre i sommerlandet består af en Kia-bil og to medarbejdere, som begge kan udføre test.

- Vi vil gerne finde smitten, både de raske smittebærere, og resten, som eventuelt har symptomer, så vi kan igangsætte en smitteopsporing og få det begrænset i vores sommerland og turistområder, så vi sikrer os, at det ikke spreder sig, uden at vi har kontrol over det, sagde sygeplejerske Betinna Grønvald Tomczyk, der er sundhedsfaglig specialkonsulent hos Region Sjælland, mandag.

quote Vi vil gerne finde smitten, både de raske smittebærere, og resten, som eventuelt har symptomer

Betinna Grønvald Tomczyk, sundhedsfaglig specialkonsulent, Region Sjælland

Hvis man som turist ikke hører fra de danske myndigheder inden for 72 timer, er testen negativ, og så har man ikke påvist coronavirus.

- Vi håber, ved at vi er til stede her, at vi bliver mindre farlige, at vi er en del af sommerhuset, og folk tænker, at de benytter sig af muligheden. Det skal helst være nemt at blive testes, siger Betinna Grønvald Tomczyk.

- Vi ved, at der formentlig går en række raske smittebærere rundt ude i Danmark, og det er dem, vi ønsker at fange. De syge vil være tilbøjelig til at kontakte sin læge. Her er det alle de andre, vi gerne vil fange.

Læs også
Mobile coronatests rykker ud i sommerlandet – nu kan du blive testet uden henvisning
Læs også
Mobile coronatests rykker ud i sommerlandet – nu kan du blive testet uden henvisning

De mobile teststationer er et element i den nationale teststrategi. De placeres også ved grænseovergange, lufthavne og færger.

Ud over turister er de også møntet på ansatte i butikker, forlystelsesparker, på restauranter og lignende, oplyser Justitsministeriet.

I første omgang er der i alt 15 mobile teststationer, der kører rundt i sommerlandet. Antallet ventes at stige til 20 inden for en kort periode. De er et supplement til de 20 testtelte, der indtil nu er rejst i hele landet, og hvor det kræver tidsbestilling at blive testet.