Helle er formand for Kunstnergruppen Corona - nu beder hun medlemmerne sige hele navnet, når de præsenterer sig

Stålfaste medlemmer af Kunstnergruppen Corona i Holbæk ændrer ikke navnet, selvom hele verden i en helt anden, frygtelig sammenhæng snakker om corona.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var, da coronavirussen for alvor rev sig løs fra den kinesiske jord, spredte sig ud i hele verden og ramte Danmark med stor kraft, at navnetvivlen begyndte at rumstere i Helle Helmichs hoved.

quote Jeg har skrevet til vores medlemmer, at de det næste stykke tid nok skal huske at få Kunstnergruppen med, når de præsenterer sig

Helle Helmich, formand for Kunstnergruppen Corona

Skulle Kunstnergruppen Corona ændre deres navn?

Overvejelserne var der, for det var ærgerligt og et stort, stort uheld, at virussen hed corona, nu hvor deres kunstnergruppe gennem 43 år har heddet præcis det samme, synes hun.

- En af de dage der gik jeg og tænkte over det, og hvad vi i så fald så skulle hedde. Jeg besluttede mig hurtigt: Nej, vi skal ikke hedde noget andet. Nu har vi heddet det her i så mange år, og så må vi komme over det, siger hun.

En strålekrans af kunstnere

Helle Helmich er formand for en Kunstnergruppen Corona, der har 50 medlemmer og har eksisteret i 43 år - lang tid før nogen vidste noget om de frygteligheder, verden gennemgår lige nu.

Gruppen blev stiftet af malere i Holbæk, som derfor meget belejligt kaldte sig Holbæk Malere, forklarer hun.

- Otte år senere, tror jeg, havde vi navnet oppe, for der var så mange, der malede i Holbæk. Vi måtte have et konkret navn. Så vi lavede en navnekonkurrence, og hende, der foreslog Corona, fortalte os, hvad navnet dækker over (Corona/Korona betyder krone på latin og er en lysende ring, en slags strålekrans om månen eller solen, red.).

- Og vi mente jo, at vi var en strålekrans af kunstnere. Så vi valgte det navn, fordi vi syntes, det var et fint navn, siger Helle Helmich.

Ikke meget andet hedder Corona

Det synes hun og medlemmerne stadig, og kunstnergruppen har altid været godt kendt under det navn.

Måske fordi, der aldrig har været meget andet, der hedder corona. I kølvandet på hele situationen har Helle Helmich foretaget en søgning på Google.

quote Nej, vi skal ikke hedde noget andet

Helle Helmich, formand for Kunstnergruppen Corona

- Jeg har fundet et hotel i Jylland, en campingplads på Sjælland og en meget smuk stol (Corona-stolen af den danske møbelarkitekt Poul M. Volther, red.), siger hun.

Helle Helmich er en alsidig kunstner og har blandt andet udtrykt sig med glas, bronze og el-installationer, aktuelt laver hun billeder af uld. Hun har tidligere brugt kunsten til at sætte fokus på forurening.

Men coronakrisen holder hun sig fra, den er for trist, alvorlig og tragisk, mener hun.

Og selvom holbækkerne beholder deres navn, har coronavirussen alligevel en konsekvens for kunstnergruppen.

- Når jeg har ringet til folk, der i forvejen kender os, har jeg altid bare sagt: Hej, det er Helle Helmich fra Corona i Holbæk, for det var jo det nemmeste, siger Helle Helmich og tilføjer:

- Men nu er jeg begyndt at sige vores fulde navn til alle. Og jeg har skrevet til vores medlemmer, at de det næste stykke tid nok skal huske at få Kunstnergruppen med, når de præsenterer sig. For så er folk ikke i tvivl om, hvad det er.