Hårdt ramte udlejningsfirmaer må tænke kreativt og håber på hjælp fra skoler

Telt til coronaafdeling på sygehus og mobile håndvaske til skoler. To hårdt prøvede udlejningsfirmaer tænker i denne tid kreativt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I disse dage kører lastbilerne hos udlejnings- og eventvirksomheden Showtech i Slagelse ikke mange kilometer. Men normalt ville påskedagene langt fra være lig med hellidage og ferie.

Under normale omstændigheder så virksomheden, der udlejer alt fra festtelte til konferenceborde, frem mod højsæsonen med 35-50 ansatte på arbejde og en omsætning på cirka 10 millioner kroner.

Men med statsminister Mette Frederiksens (S) udmelding om, at alle større begivenheder til og med august er aflyst på grund af coronavirussen, er virksomheden nu hårdt ramt.  

- Vi kigger mod en omsætningsnedgang på over 95 procent. Vi kommer ikke til at ramme 500.000 kroner, som det ser ud lige nu, så det er alvorlige tider, hvor meget er gået helt i stå, siger direktør Jan Marcher.

Men i stedet for at se tiden an, vente og synke ned i et endnu dybere hul forsøger virksomheden at tænke ud af boksen for at overleve. Den har blandt andet bygget et specielt telt til Slagelse Sygehus, som henvendte sig og spurgte, hvordan det kunne indrette dens coronaafdeling.

Nu håber Showtech også at kunne hjælpe til med genåbningen af skolerne og daginstitutionerne.

- Hvis de har brug for vores hjælp, så håber jeg da, vi kan komme ud og indrette ekstra klasselokaler ude i skolegården eller lave nogle overdækket områder, til når det regner, siger Jan Marcher.

Leverer håndvaske til skoler

Hos virksomheden Dansk Toitletudlejning var det også hårdt at høre, da alle større begiveheder hen over sommeren forsvandt med et svirp. Virksomheden leverer toiletter til blandt andre Roskilde Festival, Langelandsfestival og Vig Festival.

- Man måtte lige synke en ekstra gang og tænke, hvordan pokker kommer vi igennem det her, men man bliver også nødt til at være en lille smule optimistisk og sige, at så må man finde nogle andre ting, man kan bruge sine materialer på, end hvad man er vant til, siger daglig leder Kasper Frederiksen. 

Artiklen fortsætter under billedet. 

Dansk Toiletudlejning har allerede udlejet de første håndvaske til skoler, der snart åbner, fortæller daglig leder Kasper Frederiksen. 
Dansk Toiletudlejning har allerede udlejet de første håndvaske til skoler, der snart åbner, fortæller daglig leder Kasper Frederiksen.  Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

Modsat Showtech har Dansk Toiletudlejning allerede mærket, at genåbningen af landets skoler kan være en hjælp. For skolerne har brug for flere håndvaske. 

- Vi har fem skoler, vi skal levere til på tirsdag og onsdag, men jeg er sikker på, der kommer flere, når skolerne kommer igang og finder ud af, hvad behovet er, siger Kasper Frederiksen.