Gymnasieelever får lov til at komme tilbage efter corona-bekymring

Fire ud af fem hjemsendte klasser på Stenhus Gymnasium i Holbæk er igen tilbage på gymnasiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Der er kommet svar på fire ud af de fem prøver. Prøverne har været negative, så fire af de hjemsendte klasser er tilbage på gymnasiet, og jeg forventer, at den femte kommer i morgen.

quote Fire af de hjemsendte klasser er tilbage på gymnasiet

Peter Fink, vicerektor på Stenhus Gymnasium i Holbæk

Sådan lyder status fra vicerektor Peter Fink på Stenhus Gymnasium i Holbæk til TV2 ØST mandag, efter gymnasiet onsdag og torsdag sendte omkring 140 elever i fem klasser hjem, fordi én person i hver af klasserne udviste sygdomstegn, der kunne minde om coronavirus.

Eleverne modtog i stedet hjemmeundervisning, som eleverne også oplevede det før sommerferien under corona-nedlukningen.

Stor forsigtighed med corona

På gymnasiet har man besluttet at udvise en stor forsigtighed for at stoppe smitten med coronavirus. Reglerne betyder, at elever selv med de mindste symptomer på sygdom sendes hjem, og at hele klassen sendes hjem, hvis der er flere symptomer på smitte.

- Skulle en elev blive testet positiv, så forbliver klassen naturligvis hjemme indtil videre, og så skal alle elever i klassen testes, fortalte Peter Fink fredag.

Gymnasiet har desuden taget en række initiativer, der skal beskytte eleverne mod smitte. Eksempelvis er der indført ensretning på gangene, faste sidekammerater i klasserne og vagter ved skolens indgange, hvor det sikres, at alle vasker hænder, når de ankommer.