Frisører savner retningslinjer forud for åbning

På tirsdag må landets frisører åbne igen, men de venter stadig på retningslinjer fra Erhvervsministeriet, og det skaber frustration.

Efter fire måneders nedlukning må landets frisører åbne igen på tirsdag, men retningslinjerne er endnu ikke på plads.

- Jeg synes, det er utrygt. Jeg får spørgsmål fra kunderne og svarer ud fra, hvad jeg har læst i medierne, men jeg ved jo ikke med sikkerhed, hvad reglerne er, siger Julie Thorsen, der er daglig leder i Frisørgården i Holbæk.

Bombarderet med spørgsmål

Fredag var Dansk Frisør og Kosmetikerforbund til møde i Erhvervsministeriet, og her var meldingen, at de håbede at have retningslinjerne klar før påske. 

Forbundets formand Connie Mikkelsen rykkede for svar tirsdag, og hun savner klarhed.

- Vi bliver bombarderet med spørgsmål fra vores medlemmer, og det er da frustrerende, at vi ikke ved noget endnu, siger formanden.

Hun fortæller, at frisørerne blandt andet er i tvivl om, hvor mange der må være i salonen, om hvilken form for dokumentation de skal bede om, hvis en kunde siger, at vedkommende er fritaget for test eller mundbind, og så er der hele spørgsmålet om coronapas.

2300 medlemmer skal have svar

Der er lagt op til, at man på for eksempel cafeer, museer og biblioteker skal fremvise sit coronapas, hvis man vil have adgang. Coronapasset kan vise, om man er vaccineret, om man har været smittet med corona, eller om man er blevet testet indenfor de seneste 72 timer. 

Om coronapasset også kommer til at gælde hos frisørerne, ved de endnu ikke med sikkerhed. Skulle det blive tilfældet, melder yderligere spørgsmål sig, lyder det fra Connie Mikkelsen.

- Hvad hvis kunden beder om at få farvet hår, og testen udløber under behandlingen, skal vi så jage kunden ud? spørger Connie Mikkelsen, der får travlt, når retningslinjerne lander i hendes indbakke.

Artiklen fortsætter under billedet.

Connie Mikkelsen er formand for Dansk Frisør og Kosmetikerforbund. Hun og de 2300 medlemmer afventer svar fra Erhvervsministeriet på, hvad retningslinjerne er, når frisørerne genåbner på tirsdag.
Connie Mikkelsen er formand for Dansk Frisør og Kosmetikerforbund. Hun og de 2300 medlemmer afventer svar fra Erhvervsministeriet på, hvad retningslinjerne er, når frisørerne genåbner på tirsdag. Foto: Privatfoto

- Så skal jeg i gang med at melde ud til vores 2300 medlemmer. 

Skal frisørerne have coronapas?

På TV2 ØST har vi modtaget flere henvendelser fra personer, der spørger til retningslinjerne hos frisørerne, når de åbner. 

For eksempel spørger Ole Mogensen fra Holmegaard, om frisørerne også skal have coronapas.

- Smitten går jo begge veje, så jeg var egentligt bare nysgerrig på, hvordan reglerne var, forklarer han, men svaret må han altså vente med at få, til Erhvervsministeriet offentliggør retningslinjerne.

Det afholder ham dog ikke fra at møde op til sin frisørtid den 13. april.

- Håret er så langt nu, så der er ingen vej udenom. 

I Frisørgården i Holbæk glæder Julie Thorsen sig til at se kunderne igen, og hun får travlt.

- Jeg er fuldt booket de første fire uger, siger hun.