Forsamlingsforbuddet officielt forlænget til juni

En ny bekendtgørelse viser, at forsamlingsforbuddet er forlænget til 8. juni. Det er varslet, at de vil hæves.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Forsamlingsforbuddet er officielt forlænget til 8. juni. Det fremgår af en bekendtgørelse fra Sundheds- og Ældreministeriet offentliggjort søndag aften.

Dermed er forsamlingsforbuddet fortsat på flere end ti personer frem til 8. juni. Forsamlingsforbuddet blev indført i marts som del af indsatsen for at mindske spredningen af coronavirus.

Regeringen og Folketingets partier indgik torsdag en aftale om genåbningens fase 3. I aftalen står, at forsamlingsforbuddet kan blive hævet til mellem 30 og 50 personer.

- Vi bliver nødt til stadigvæk ikke at forsamles mange mennesker. Derfor bliver retningslinjerne på restauranterne også, at man skal sidde med afstand.

- Derfor kan man ikke invitere sine 19 bedste venner til at sidde rundt om bordet og holde fest. Den går ikke, desværre. Ikke endnu, sagde statsminister Mette Frederiksen torsdag.

VIDEO: Se eller gense indslaget fra 7. maj, hvor det blev vedtaget, at Danmark genåbner yderligere.

 

Forsamlingsforbuddet, der gælder alle steder ud over i private hjem, blev indført 17. marts, efter en hastestramning blev vedtaget i Folketinget.

I første omgang blev loven forlænget til 30. marts, efterfølgende til 14. april, dernæst til 18. april, til 11. maj og nu altså til 8. juni.

Flere påbud ophævet - nye er kommet til

I bekendtgørelsen søndag er en række tidligere påbud fra Sundheds- og Ældreministeriet også ændret eller ophævet. Blandt andet tvangslukningen af serveringssteder og indkøbscentre, som det blev varslet med planen for genåbning torsdag.

Læs også
Indkøbscentre glæder sig til genåbning - sådan kommer det til at foregå
Læs også
Indkøbscentre glæder sig til genåbning - sådan kommer det til at foregå

I den nye bekendtgørelse er det samtidig understreget i en ny paragraf, at:

- Zoologiske haver, akvarier og lignende skal holde deres udendørsarealer lukket for offentligheden. Punkt 1 omfatter ikke udendørsarealer, hvor publikum transporterer sig i bil.

- Forlystelsesparker, omrejsende tivolier og lignende skal holde deres udendørsarealer lukket for offentligheden.