Fire medarbejdere er testet positiv hos Danish Crown - flere er sendt hjem

Mandag morgen blev fire medarbejdere hos Danish Crown i Ringsted testet positiv for coronavirus. Alle nærkontakter til de smittede er sendt hjem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hver mandag bliver 10 procent af medarbejderne hos Danish Crown i Ringsted testet for coronavirus.

Her til morgen blev fire medarbejdere så testet positiv. Derfor er flere medarbejdere nu sendt hjem, bekræfter Jens Hansen, pressechef hos Danish Crown.

quote Det er forventeligt med det smittetryk, der er lige nu. Derfor sørger vi også for at skrue op for testkapaciteten, når der opstår mistanke om et udbrud

Jens Hansen, Pressechef, Danish Crown

Det lille smitteudbrud betyder også, at resten af slagtegangen, 80-90 medarbejdere, i eftermiddag skal testes for at sikre, at der ikke er flere tilfælde af coronavirussen.

- Det er forventeligt med det smittetryk, der er lige nu. Derfor sørger vi også for at skrue op for testkapaciteten, når der opstår mistanke om et udbrud, siger Jens Hansen.

Stort smitteudbrud i sommer

Tilbage i august måtte Danish Crown lukke deres virksomhed i Ringsted, efter virksomheden fandt 142 tilfælde af coronavirus.

Det store udbrud og de stigende smittetalsmittetal i Danmark har fået Danish Crown til at teste systematisk i et forsøg på at holde virussen ude af koncernens fabrikker.

Video: Danish Crown i Ringsted havde i juli og august måned et større corona-udbrud på slagteriet.

I sommer havde Danish Crown 142 smittede medarbejdere, og smittetallet gjorde de ansatte utrygge.

Deres teststrategi har tre led. Hver mandag bliver 10 procent af medarbejderne på produktionsanlæggene testet for at screene bredt coronavirus. Alle medarbejdere, der har været på ferie eller uden for Danmarks grænser, bliver testet inden de møder på arbejde. Og sidst sættes der ind med en massiv testindsats, hvis der opstår mistanke om et udbrud.

Danish Crown benytter sig af de hurtig-test, der giver svar på 15 minutter. Så hvis en medarbejder konstateres positiv med corona, sendes vedkommende til test i det offentlige system, så det sikres, at der bliver lavet smittesporing af myndighederne.  

Over 100 anmelder coronasmitte som arbejdsskade

103 slagteriarbejdere fra Danish Crowns Ringsted-slagteri har anmeldt deres coronasmitte som arbejdsskade, skriver Fødevareforbundet NNF.

Der er en klar indikation af, at medlemmerne er blevet smittet med Covid-19, mens de har passet deres arbejde på Danish Crowns slagteri. Derfor skal det anmeldes som en arbejdsskade, siger Per Hansen, der er forbundssekretær for Arbejdsmarkedssekretariatet i Fødevareforbundet NNF. 

Danish Crowns slagteri i Ringsted har 900 ansatte og blev i sommer ramt af et coronaudbrud, og ud af dem er det ifølge NNF 165 der har været smittet med corona.