Fald i antal smittede får kommune til at åbne for besøg på plejecentre og botilbud

Smittetallet i Ringsted Kommune er lavt igen, og derfor kan beboere på plejecentre og botilbud igen få besøg af pårørende indenfor.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et fald i antallet af smittede med coronavirus gør, at Ringsted Kommune ophæver besøgsrestriktionerne på kommunens plejecentre og sociale botilbud, så det igen bliver muligt for pårørende til beboere at komme på indendørsbesøg.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse. 

Ophævelsen sker, fordi Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer, at der ikke længere er grundlag for at opretholde besøgspåbuddet, der trådte i kraft 30. juli.

- Det er rigtig dejligt, at vi nu vender tilbage til en meget mere normal hverdag i Ringsted Kommune, fordi smittetallet i Ringsted igen er meget lavt. Det betyder rigtig meget for beboerne og de pårørende, siger borgmester Henrik Hvidesten (V) i pressemeddelelsen. 

- Og så er det jo et signal fra Styrelsen for Patientsikkerhed til os alle om, at der er styr på smitten i Ringsted Kommune. Men vi skal alle fortsat overholde sundhedsmyndighedernes anbefalinger, så vi alle fortsat medvirker til at bryde smittekæderne. 

Udbrud begyndte på slagteri

Restriktionerne blev sat i værk som en konsekvens af udbruddet af coronavirus på slagteriet Danish Crown i Ringsted. De første ansatte blev bekræftet smittet den 28. juli, og siden steg antallet voldsomt dag for dag. I dag er 800 ansatte i isolation, mens slagteriet har været lukket siden 8. august.

Nyudbruddet spredte sig også til et plejecenter i Ortved, hvor en ansat blev testet positiv, ligesom en rengøringsmedarbejder og en social-  og sundhedsmedarbejde i kommunen også er blevet smittet.

På baggrund af udbrugget åbnede Region Sjælland og sundhedsmyndighederne i begyndelsen af august et midlertidigt testcenter i Ringsted Kommune, hvor borgere kan blive testet. Efter planen skal testcentret være åbent til den 23. august.