Elever løber bogstavsruter og skriver en virtuel fødselsdagshilsen til skolestifter

Hvordan gøres idrætsundervisningen spændende i en tid med onlineundervisning? Herlufholm Skole og Kostskole har et bud.

Tema: Coronavirus
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvordan vil du løbe bogstavet K? Eller G?

Idrætsundervisningen på landets folkeskoler og gymnasier kan være svær at gøre interessant og levende i en tid med online hjemmeundervisning, og selv de mest kreative hjerner løber på et tidspunkt tør for ideer.

quote Her løber og tænker eleverne selv

Anne Kirstine Rahr Lindbom, kommunikationsmedarbejder, Herlufsholm Skole og Kostskole

På Herlufsholm Skole og Kostskole har eleverne i 8. klasse imidlertid deltaget i et virtuelt løbeprojekt, som er til fri afbenyttelse.

Løbeprojektet er en fødselsdagshilsen til skolens stifter, Herluf Trolle, og er blevet til i form af individuelle løbeture, hvor hver elev skulle løbe et bogstav og selv stå for at tænke sig til, hvordan eksempelvis bogstavet H løbes på en rute.

Sat sammen til en fødselsdagshilsen

Ruterne blev herefter markeret i Google Maps og til sidst sat sammen til fødselsdagshilsenen:

Kære Herluf Trolle, et kæmpestort tillykke og højt hurra. Kærlig hilsen 8. årgang.

Løbeprojektet viser, at man ved at tænke ud af boksen kan forvandle noget så simpelt som en løberute fra en individuel aktivitet til noget fælles - hver for sig, lyder det fra skolen. 

- Der er sikkert mange idrætslæreer, der har tænkt, at eleverne lige kan løbe eller cykle en tur, og så er den undervisning forbi, men det lærer de jo ikke noget af. Her løber og tænker eleverne selv, og jeg må da indrømme, at jeg ville synes, det var svært at skulle løbe eksempelvis bogstavet E, siger Anne Kirstine Rahr Lindbom fra skolens kommunikationsafdeling.