Ekstra færge på Molslinjen skal hjælpe passagerer med at holde afstand

Passagerne vender så småt tilbage til Molslinjen, som nu øger antallet af daglige afgange.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Da coronakrisen i marts fik fat i Danmark, ramte det Molslinjen hårdt. På grund af det voldsomme fald i passagerer, måtte Molslinjen derfor skalere ned fra tre til blot én færge mellem Aarhus og Sjællands Odde.

Men nu er passagererne lige så stille på vej igen, og derfor sættes selskabets nyeste hurtigfærge, Express 4, nu tilbage i drift. Det oplyser Molslinjen i en pressemeddelelse. Den ekstra færge øger antallet af daglige afgange fra 8 til 14, og samtidig hjælper den til at beskytte passagererne mod coronasmitte.

quote Vi har fortsat både lastbiler, busser, forretningsfolk og familier, der rejser med os

Carsten Jensen, administrerende direktør, Molslinjen

”Ved at have mere kapacitet, end der reelt er brug for, kan vi sikre den nødvendige afstand mellem passagererne. Det er godt at se, at passagererne vender tilbage, også fordi vi kan tilbyde en tryg tur”, siger Molslinjens administrerende direktør Carsten Jensen i pressemeddelelsen.

Ikke på tale at indstille sejladsen

Selvom Molslinjens passagerer forsvandt i hobetal i marts måned, har selskabet holdt fast i at holde sejlruten åben, fortæller direktøren.

- Det kom ikke på tale at indstille sejladsen. Vi insisterede på at opretholde ruten, da Molslinjen er en vigtig del af infrastrukturen i Danmark. Vi har fortsat både lastbiler, busser, forretningsfolk og familier, der rejser med os, siger Carsten Jensen i pressemeddelelsen.

For at sikre, at passagerne holder den nødvendige afstand, har Molslinjen tilbudt, at passagererne modsat normalt kan få lov at opholde sig på vogndækket, ligesom hvert andet sæde er spærret for salg. Derudover har besætningerne intenst fokus på rengøring, hygiejne og afstand mellem gæsterne, lover selskabet.

- Alt dette fortsætter vi med indtil videre. Vi håber, den forsigtige genåbning af landet fortsætter, og vi er klar til at geare op i takt med, at danskernes lyst til og mulighed for at komme afsted stiger, siger Carsten Jensen.

Den ekstra færge, Express 4, sejler sammen med Express 2 fra på mandag den 27. april.