Efterskoleelever møder hinanden første gang til drive in-event

Lundby Efterskole inviterer normalt deres kommende elever til "nye elevers dag". På grund af coronakrisen foregik mødet over bilradioerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der går ikke længe, før nye elever kan starte på deres efterskoleophold.

Men hvordan siger man hej til sine nye venner, når der er corona? Det har Lundby Efterskole fundet løsningen på.

quote Kan man ikke få den, man elsker, så må man elske den, man kan få

Lars Skov Jensen, forstander på Lundby Efterskole

I dag afholdt efterskolen "nye elevers dag", hvor kommende elever kan møde hinanden, før de skal begynde efter sommerferien. Skolen havde lejet en fm-sender, og så kunne kommende elever og deres forældre lytte med til taler og informationer via bilradioen. Efterfølgende fik de 100 kommende elever også mulighed for at hilse på dem, de skal gå på linje med - dog med afstand.

- Nu har jeg set nogle af de mennesker, jeg skal være sammen med, og så håber jeg, at der er nogle, jeg kan få lov til at kalde mine venner, når året er slut, fortæller Oliver Hjortholt fra Farum, der skal starte på efterskolen efter sommeren.

Eleverne kunne tale via radioerne i bilen

På grund af coronavirus var efterskolen tvunget til at tænke lidt ud af boksen og lave eventet som drive in, hvor eleverne hører taler fra radioen i bilerne, og hvor de kun mødes i mindre linjefagsgrupper.

- Jeg synes, det er gået rigtig godt. Jeg havde snakket med nogen i forvejen på sociale medier, og det var rigtig hyggeligt at se dem face-to-face, siger Frida Skjoldager Tang fra Allerød, som skal gå på hestelinjen.

- Det var en god måde at gøre det på. Selvom det var lidt nederen, at man ikke kunne møde dem fra de andre linjer også.

Artiklen fortsætter efter billedet.

Årets "nye elevers dag" på Lundby Efterskole foregik i dag ved at eleverne sad i biler og kommunikerede med hinanden over bilradioen.
Årets "nye elevers dag" på Lundby Efterskole foregik i dag ved at eleverne sad i biler og kommunikerede med hinanden over bilradioen. Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

Det gik ikke så slemt som frygtet

Idéen til et drive-in arrangement kommer fra Lars Skov Jensen, der er forstander på Lundby Efterskole.

- Jeg synes egentlig, det gik godt. Ikke så slemt som frygtet. Vi har aldrig prøvet det før. Vi plejer jo at sidde nede i hallen og få kaffe og kage og sidde ved borde og stole. Men det kan vi jo ikke i dag. Så spurgte jeg politiet, om vi må holde det som drive in, og det måtte vi godt. Så gjorde vi det, siger han til TV2 ØST.

- Vi skulle lige finde ud af, hvordan det fungerer, men jeg synes egentlig, det gik okay. Det er selvfølgelig ikke lige så godt, som det plejer at være, men kan man ikke få den, man elsker, så må man elske den, man kan få.

Artiklen fortsætter efter billedet.

 
  Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

Anderledes betyder ikke dårligt

Og det gjorde Oliver Hjortholt fra Farum også:

- Det er anderledes, men anderledes betyder ikke altid dårligt. Så får jeg prøvet det, siger han.

- Dagen har ikke ændret sig, jeg skal bare tænke over det og holder lidt afstand.

Artiklen fortsætter efter billedet.

- Det er anderledes, men anderledes betyder ikke altid dårligt, lyder det fra Oliver Hjortholt fra Farum.
- Det er anderledes, men anderledes betyder ikke altid dårligt, lyder det fra Oliver Hjortholt fra Farum. Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

Brændte forældre eller elever inde med nogle spørgsmål i løbet af dagen, ja så kunne de bare give et trut i hornet.

quote Det er anderledes, men anderledes betyder ikke altid dårligt

Oliver Hjortholt fra Farum

- Både eleverne og deres forældre var gode til at tage det, som det var. Det med at få kommunikeret med sms-spørgsmål, hvor jeg svarrt, det fungerede fint. Hvis nogle ikke havde fået svar, så kunne de dytte. Jeg synes, det kørte godt, og jeg ville ikke være bange for at gøre det en anden gang, siger forstander Lars Skov Jensen.

- Corona eller ej, vi vil jo lave skole. Vi kunne ikke samle dem nede i hallen alle sammen. Vi må finde alternativer til det, der kommer med coronaen.

Håber corona er ovre til den tid

På trods af den unormale situation med coronavirus, glæder eleverne sig til at starte på skolen.

- Jeg glæder mig sygt meget til det. Jeg glæder mig til at spise mad hernede, til at ride, til at tage på skiferie, og jeg glæder mig bare til det hele, siger Frida Skjoldager Tang.

Artiklen fortsætter efter billedet.

- Jeg glæder mig sygt meget til det hele, siger Frida Skjoldager Tang.
- Jeg glæder mig sygt meget til det hele, siger Frida Skjoldager Tang. Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

- Det er rigtig spændende. Jeg kommer mest herud, fordi jeg ikke ved noget om medier, og jeg vil gerne lære noget om medier, siger Oliver Hjortholt fra Farum.

- Jeg tror, det bliver rigtig fedt, men jeg håber, at corona til den tid er ovre, så det kan blive præcis som alle andre normale ophold på en efterskole.