Efter to måneders ventetid - Svend Svingarm svinger endelig igen

Fredag kunne BonBon-Land endelig invitere sæsonens første gæster ind i parken. Planen var ellers at åbne 25. april, men det blev udskudt på grund af corona.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er skide skægt i BonBon-Land.

quote Loui kunne slet ikke sove i nat, fordi han har glædet sig til at skulle afsted

Pia Madsen, besøgende, København

Og fredag blev det lige en tand sjovere. Parken i Holme-Olstrup ved Næstved skulle efter planen være åbnet den 25. april, men på grund af coronavirus endte åbningsfesten, som meget andet over hele landet, med at blive udskudt.

Efter to måneders ventetid kunne parken igen åbne for gæster, som igen kunne tage sig en tur i forlystelser som Svend Svingarm, Viktor Vandorm og Hundeprutten.

Artiklen fortsætter under billedet.

Loui Andreassen og hans mormor var blandt de første gæster i BonBon-Land.
Loui Andreassen og hans mormor var blandt de første gæster i BonBon-Land. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

Blandt de allerførste gæster var Loui Andreassen og hans mormor Pia Madsen.

- Loui kunne slet ikke sove i nat, fordi han har glædet sig til at skulle afsted. Vi er hernede rimelig tit, og vi har årskort, så det er noget, vi hele tiden kommer til, siger Pia Madsen.

- Det er en hverdag, hvor der ikke kommer så mange, så det ville være en god dag, siger Loui Andreassen.

Åbning med restriktioner 

Åbningen af BonBon-Land ligner på mange måder ikke de foregående år. I den seneste måned har de ansatte i parken kæmpet for at gøre parken klar med afstandsmarkering, litervis af håndsprit ved ind- og udgange til forlystelserne og ekstra mandskab på arbejde til at gøre rent.

quote Det er megafedt endelig at være kommet i gang. Vi har alle sammen glædet os helt vild

Lars Fahlmann, konstitueret direktør, BonBon-Land

- Det er megafedt endelig at være kommet i gang. Vi har alle sammen glædet os helt vildt, fordi det er det, vi har ventet på, og det er dejligt, at vi har nået at åbne, inden sommerferien kom, så vi kan få trænet vores personale, inden det går løs, siger Lars Fahlmann, der er konstitueret direktør i BonBon-Land, og fortsætter:

- Vi vil gerne have tingene i gang og have noget omsætning ind, det er klart. Og vi har glædet til at få en masse mennesker ind i parken.

Selvom det meste af parken er åbnet for gæsterne, bliver de indendørs aktiviteter og enkelte udendørs forlystelser holdt lukket for at undgå smittespredning.

Samtidig bærer de ansatte, der er fysisk tæt på gæsterne, et visir foran ansigtet.

Vil man have en snurretur rundt i nogle af de vildeste forlystelser som Svend Svingarm, kan man risikere at skulle vente lidt ekstra. Her bliver der nemlig ikke fyldt helt op, og forlystelserne bliver indimellem stoppet, så de kan blive gjort rent.

- Vi har været nødt til at lave nogle tiltag på grund af al det her corona. Vi har kigget ind i, hvordan vi skulle gøre i de enkelte forlystelser. Det er nogle forlystelser, hvor vi kun kører med et eller to selskaber ad gangen, og så er der forlystelser, hvor vi har spærret sæder af for at holde afstand, siger Lars Fahlmann.

Forventer en god sæson trods restriktioner

Trods corona og restriktioner i parken tror og håber direktøren, at mange vil tage turen til Sydsjælland for at komme i BonBon-Land.

quote Det gør ikke så meget, at det regner, bare vi hygger os

Loui Andreassen, besøgende, København

- Vi tror på, at det bliver en god sæson. Der er lejet rigtig mange sommerhuse ud i området, så vi tror på, at der er mange danske turister, der kommer hertil, som skal ud og opleve noget. Så vi har en forventning om, at vi nok skal få en god sæson, men det er meget svær at spå om.

Inden gæsterne besøger BonBon-Land, skal man de reservere en billet. Dermed sikrer parken sig, at der ikke er for mange gæster på samme tid.

Fredag var der omkring 1.000 gæster, der trodsede regn og tordenvejr for at få årets første ture i forlystelserne, hvilket er mindre end åbningsdagene de foregående år.

- Det gør ikke så meget, at det regner, bare vi hygger os, siger Loui Andreassen.