Digital kontakt skal redde påsken - plejehjem efterlyser iPads til isolerede beboere

Kalundborg Kommune opfordrer pårørende til beboere på plejehjem og bosteder til at indlevere tablets eller smartphones op til påske.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Påsken er en højtid, hvor vi rykker sammen i familien, samles til påskefrokoster og har ekstra tid til at besøge dem, der ikke kan være med.

quote Vi vil gøre alt, hvad vi kan for, at vores mest sårbare borgere er lykkelige og beskyttede

Karin G. Gergelyffy, områdechef for Integrerede Pleje Nord

Den tradition har coronavirussen i år sat en stopper for. Det betyder, at der sidder rigtig mange ældre og sårbare borgere på plejehjem og bosteder, som ikke får det påskebesøg, de måske længe har set frem til.

Fra i dag opfordrer Kalundborg Kommune derfor pårørende til at komme forbi med en tablet eller en smartphone til deres kære, der bor på enten et plejehjem eller bosted.

Det oplyser Kalundborg Kommune.

Kommunen håber, at den digitale kontakt vil få beboerne til at føle sig mindre ensomme i den svære tid, fordi de gennem eksempelvis Skype eller Facetime får mulighed for at være sammen med deres nære virtuelt. 

- Det er noget, vi generelt opfordrer borgerne til, men vores ønske er intensiveret her op til påske på grund af besøgsforbuddet. Vi tænker, at der er mange børn, børnebørn og oldebørn, som gerne vil have kontakt i påsken, fordi det typisk er her, at man plejer at være sammen, siger Karin G. Gergelyffy, områdechef for Integrerede Pleje Nord.

Personalet hjælper med teknikken

Ifølge Karin G. Gergelyffy har Kalundborg Kommune lavet en ordning, hvor det uddannede plejepersonale hjælper beboerne med at lære at bruge en tablet, hvis det er svært for dem, eller at de ikke har prøvet det før.   

- Vi vil gøre alt, hvad vi kan for, at vores mest sårbare borgere er lykkelige og beskyttede. Vi er derfor mere end glade for at hjælpe beboerne med at komme i kontakt med deres venner og familie, fortæller Karin G. Gergelyffy.

Kommunen oplyser, at pårørende skal kontakte det relevante plejehjem eller bosted for at høre nærmere om, hvordan de kan aflevere det elektroniske udstyr.

Personalet vil sørge for, at det elektroniske udstyr bliver sprittet af, inden det afleveres til beboerne.