Den røde snor blev klippet - nyt vaccinationscenter er nu åbnet i Arena Næstved

I den kommende uge åbner seks nye vaccinationssteder i Region Sjælland. Det første center åbnede onsdag i Arena Næstved.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Stor ros til Arena Næstved for, at I tog bolden op, og sagde, at den er I klar til at spille, lød det fra borgmester i Næstved Carsten Rasmussen (S) onsdag formiddag.

- Og med de ord, så erklærer vi vaccinationscentret her i Næstved for åbent, supplerer regionsrådsformand Heino Knudsen (S).

quote Jeg er i kemoforløb, så for mig betyder det rigtig meget

Inger Nielsen fra Faxe

Således blev den røde snor klippet til det spritnye massevaccinationscenter, der onsdag kunne slå dørene op i Arena Næstved.

Her forventes det, at man vil kunne gennemføre 1.250 vacciner om dagen.

Borgmester: - Arena Næstved er vant til at håndtere mange

Én af de borgere, der i dag blev vaccineret, er Inger Nielsen, der til daglig bor i Faxe.

- Det har jeg det rigtig godt med, for jeg er i kemoforløb, så for mig betyder det rigtig meget. Jeg har været isoleret hele tiden. Det vil jeg så stadig være, men jeg er mere tryg nu, siger hun.

Region Sjælland har indtil nu gennemført vaccinationer mange af de samme steder, som man kunne blive testet. Men fra i dag opretter man nu decideret vaccinationscentre.

Inger Nielsen, der til daglig bor i Faxe, blev i dag vaccineret i det nye vaccinationscenter.
Inger Nielsen, der til daglig bor i Faxe, blev i dag vaccineret i det nye vaccinationscenter.

I den kommende uge kommer der seks nye centre til regionen og ét af de helt store er altså i Arena Næstved.

- Her er de vant til at håndtere mange mennesker. Der kan være 4.000 mennesker til en koncert på to-tre timer, der skal ind og ud. Nu er det hele dagen, men de kan sagtens håndtere op til 2.500 om dagen, siger borgmester i Næstved, Carsten Rasmussen (S).

- Der er masser af parkeringsmuligheder, det er nemt at finde, der er toiletter og der er de faciliteter, der skal være – også til personalet.

Carsten Rasmussen mener i forvejen Arena Næstved er vant til at håndtere mange mennesker på kort tid og derfor er et oplagt sted til et vaccinationscenter.
Carsten Rasmussen mener i forvejen Arena Næstved er vant til at håndtere mange mennesker på kort tid og derfor er et oplagt sted til et vaccinationscenter. Foto: Bue Bukh Petersen- TV2 ØST

Vaccinationscenter

Opfordrer ældre og pårørende til at booke tid

Alle borgere over 85 og borgere over 65, der bor hjemme og modtager hjælp, kan nu booke tid til at blive vaccineret første gang mod corona.

quote Jeg vil opfordre til, at hvis man har fået besked i sin e-boks om, at man kan blive vaccineret, så skal man få bestilt tid til vaccination

Heino Knudsen (S), regionsrådsformand

Men alligevel er det ikke alle i denne gruppe, der tilsyneladende benytter sig af tilbuddet, da der i skrivende stund er flere ledige vaccinationstider.

- Jeg vil opfordre til, at hvis man har fået besked i sin e-boks om, at man kan blive vaccineret, så skal man få bestilt tid til vaccination. Hvis man ikke selv kan gøre det, kan man ringe til vores corona-hotline og få hjælp den vej, siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S).

Hanne Schønning, funktionschef i det nære sundhedsvæsen og driftsansvarlig for vaccine og test i Region Sjælland, minder pårørende til ældre om, at de også har et ansvar:

- Vi vil opfordre til, at hvis man har ældre i sin familie eller er nabo til en ældre, så kontakt dem for at høre, om de har fået et brev om en invitation til en vaccine og så se, om man kan lave en familieudflugt ud af det til at komme ind og blive vaccineret.

For de ældre kan godt selv have nogle udfordringer med at få vaccinen, mener hun:

- Vi er i øjeblikket i gang med en borgergruppe, som kan have brug for hjælp fra andre til at transportere sig derind, og derfor tager det lidt længere tid for dem at få arrangeret det, siger Hanne Schønning.

- Dem der har haft en invitation længe og ikke har haft mulighed for at booke, har måske glemt at booke. Derfor går vi i pressen for at minde om, at dem der har fået en invitation, meget gerne må bruge den.

Hanne Schønning, funktionschef i det nære sundhedsvæsen og driftsansvarlig for vaccine og test i Region Sjælland, minder pårørende til ældre om, at de også har et ansvar for at hjælpe til.
Hanne Schønning, funktionschef i det nære sundhedsvæsen og driftsansvarlig for vaccine og test i Region Sjælland, minder pårørende til ældre om, at de også har et ansvar for at hjælpe til. Foto: Bue Bukh Petersen- TV2 ØST

Vacciner er fordelt mellem kommunerne

Arena Næstved er kun den første i rækker af flere vaccinationscentre, som åbner i den kommende tid.

- Lige nu har vi mellem 1.800 og 2.000 vacciner til hele Region Sjælland om dagen, og vi er klar til at skalere op, siger regionsrådsformand Heino Knudsen.

- Vi er i en fase, hvor vi er klar til at åbne i alle kommuner, når vi får vacciner nok til det, siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S).

Heino knudsen.8
Foto: Bue Bukh Petersen- TV2 ØST

- Vi står over for en opgave, hvor vi skal vaccinere Region Sjællands borgere i det første halve år, vi går ind i, og derfor er vi blevet bedt om at lave et stort set-up i forventningen om, at der kommer mange vacciner, siger funktionschef Hanne Schønning.

Hun fortæller, at vaccinerne er blevet fordelt efter indbyggertallet i kommunerne:

- Vi har lavet en fordeling på kommunerne i vores region i forhold til indbyggertal og fordelt vaccinerne på den måde. Næstved skal i første omgang rumme 1.250 vacciner om dagen og i regionen bliver det 14.000 vacciner om dagen.

Hvis planen går som den skal kan alle borgere i Region Sjælland forventes at være vaccineret inden for et halvt år.

- Alt efter hvordan vaccinerne ruller ind til Danmark, forventer vi, at vi er færdig til sommer.