Danskerne køber kæmpestore badebassiner i coronatiden

Fantastisk vejr, lukkede svømmehaller og masser af tid derhjemme har fået danskerne til at købe store badebassiner i haven.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis vi skal holde sommerferie hjemme i haven, så skal vi også kunne bade.

Sådan lyder ræsonnementet tilsyneladende i de danske hjem i øjeblikket, hvor en del af feriebudgettet til den planlagte ferie sydpå tilsyneladende er blevet brugt på store badebasinner i haven.

Salget af de helt store badebassiner og pools er steget markant i år i forhold til sidste år. Det oplyser både Salling Group og byggemarkedskæden Jem&Fix til TV2 ØST.

quote Der er i hvert fald blevet solgt rigtig mange flere badebassiner i år i forhold til sidste år

Casper Bundgaard-Laursen, indkøbs og logistikchef i Jem&Fix

Skal have meget vand

I weekenden og mandag måtte Frederiksberg Vandværk i Sorø meget bestemt opfordre kunderne til at spare på vandet – og bad dem specifikt vente med at fylde badebassiner og vande have.

Og det kan godt skyldes, at der lige nu fyldes så mange badebassiner op. Det siger Casper Bundgaard-Laursen, der er Indkøbs og logistikchef i Jem&Fix.

- Der er i hvert fald blevet solgt rigtig mange flere badebassiner i år i forhold til sidste år – og det er især de rigtig store, langtidsholdbare badebassiner, der sælger i år, siger han.

Han oplyser, at salget i år er 50 procent over det tilsvarende salg sidste år. Her skal det dog siges, at vi sidste år oplevede et meget tørt forår.

- Vi besluttede os i år for at vi ville satse stort på de helt store badebassiner til mere end 4.000 kroner. Men de blev faktisk udsolgt, allerede før vi kom ud af april måned, siger han til TV2 ØST.

Han oplyser, at også spabade til voksne sælger usædvanlig godt i år. Noget tyder altså på, at både børn og voksne nyder det gode vejr i vandet hjemme i haven.

Badebassiner med trapper

Også hos Dansk Supermarkedet har man oplevet en stor stigning i salget af de store badebassiner i år, og oplever, at en del af årets feriebudget kan være blevet brugt på badebassiner i stedet.

De ønsker ikke sætte procenter på, hvor meget salget er steget – men tendensen opleves meget tydeligt både hos Bilka, og BR, oplyser kæden til TV2 ØST.

Heller ikke her er det dog de små soppe-bassiner, der sælger – men derimod de store badebassiner med en sidehøjde på mere end en meter og med en medfølgende stige til at komme i basinnet.