¨

Danmark Rundt udskydes og leder efter ny 2020-dato

Arkivfoto. Foto: SWpix - Dansk Cykel Union

PostNord Danmark Rundt begynder ikke 11. august som planlagt, men har ikke opgivet afvikling i 2020.

Cykelløbet PostNord Danmark Rundt skal ikke som planlagt køres i august, og 2020-udgaven af etapeløbet er i første omgang udskudt, men ikke aflyst.

Arrangøren leder efter en ny dato senere på året, oplyser Danmarks Cykle Union (DCU) i en pressemeddelelse.

Som følge af udbruddet af coronavirus vil det inden 1. september ikke være tilladt at samle mere end 500 mennesker i Danmark. Det er med til at spænde ben for, at Danmark Rundt kan afvikles i den planlagte periode 11.-15. august.

Det siger DCU-formand Henrik Jess Jensen.

- Både vi og hele cykeldanmark sukker efter cykelløb, men samfundshensyn vil naturligvis altid have førsteprioritet.

- Selv om PostNord Danmark Rundt har enorm betydning for dansk cykelsport, og det har store økonomiske konsekvenser at udskyde løbet, hverken kan eller vil vi gå på kompromis med sikkerheden eller myndighedernes anbefalinger, for vi er alle forpligtet til at passe endnu bedre på hinanden i denne tid, siger han.

De fem oprindelige etaper af årets udgave af Post Nord Danmarks Rundt

 • 1. etape: 175 kilometer fra Struer til Esbjerg.
 • 2. etape: 185 kilometer fra Ribe til Sønderborg.
 • 3. etape: 210 kilometer fra Flensborg til Vejle.
 • 4. etape: Otte omgange af 19,5 kilometer på en rundstrækning rundt om Kalundborg. I alt 156 kilometer.
 • 5. etape: 150 kilometer fra Holbæk til Frederiksberg.

 

Kilder: PostNord Danmark Rundt.

Ingen ny dato endnu

DCU undersøger nu mulighederne for at finde en anden dato, som både imødekommer de danske sundhedsmyndigheders påbud og anbefalinger og tager hensyn til Den Internationale Cykelunions (UCI) løbskalender.

UCI har endnu ikke præsenteret sin efterårskalender, men tidligere meldinger om løbsudsættelser peger i retning af en fyldt kalender.

Rytterne får travlt på landevejene, hvis den nuværende plan med blandt andet at køre Tour de France, VM, Giro d'Italia, Vuelta a Espana og fem forårsklassikere i efteråret står ved magt.

PostNord Danmark Rundt blev kørt for første gang i 1985. I perioden 1989-1994 blev løbet ikke kørt, men har været afviklet hvert år siden 1995, hvor det nationale postvæsen trådte ind som løbssponsor.

Gennem årene har store danske navne som Bjarne Riis, Rolf Sørensen og Jakob Fuglsang vundet løbet, mens internationale profiler som Tyler Hamilton, Ivan Basso og Fabian Cancellara også har triumferet på de danske landeveje.

Niklas Larsen vandt 2019-udgaven af etapeløbet.

Bliv klogere på PostNord Danmark Rundt

 • Cykelløbet Danmark Rundt blev første gang kørt i 1985. Dengang under navnet Bikuben Danmark Rundt og senere Post Danmark Rundt. I 2016 skiftede løbet navn til PostNord Danmark Rundt, som det hedder i dag.
   
 • Løbet blev ikke kørt fra 1989 til 1994.
   
 • Jesper Worre blev den første dansker til at vinde Danmark Rundt i 1986. I dag er han løbsdirektør for løbet.
   
 • Jakob Fuglsang er den rytter, der har vundet Danmark Rundt flest gange. Tre samlede sejre er det blevet til: 2008, 2009 og 2010. Norske Kurt-Asle Arvesen og danske Michael Valgren har vundet løbet to gange hver, mens 21 ryttere har vundet en gang hver.
   
 • ​​​​I alt har løbet 13 gange haft en dansker på podiets øverste trin. Foruden Worre, Fuglsang (3) og Valgren (2), har Kim Andersen, Bjarne Riis, Rolf Sørensen, Jakob Piil, Christopher Juul-Jensen, Mads Pedersen og Niklas Larsen vundet.
   
 • De seneste syv år har der været en dansker på podiet i Danmark Rundt. Det er sket seks gange i alt, at der ikke har været en dansker i top-3.
   
 • Danske Matti Breschel er den rytter, der har vundet flest etapesejre i Danmark Rundt med ni. Jesper Skibby og italienske Nicola Minali har vundet næstflest med hver fem etapesejre.
   
 • Det er også Matti Breschel, der har kørt flest dage i løbets førertrøje, selv om det aldrig er lykkedes danskeren at beholde den hele vejen til mål. Breschel har i alt kørt i førertrøjen i 12 dage, mens Rolf Sørensen har kørt 11 dage i førertrøjen.

Kilder: PostNord Danmark Rundt.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App