Danmark åbner mere - men hvem åbner, og hvem åbner ikke?

Næste skridt af genåbningen af landet er taget. Fra mandag åbner blandt andet frisører og tatovører, mens højskoler og efterskoler stadig er lukkede.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg ved, at der har været mange ønsker til, hvad der skulle med i en udvidet åbning. Og der er meget, vi ikke kan imødekomme nu.

Sådan skriver statsminister Mette Frederiksen (S) på sin Facebook-side, efter et bredt flertal natten til fredag er blevet enige om en aftale om yderligere genåbning af Danmark. 

Aftalen er indgået af regeringen (Socialdemokratiet), Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance og Alternativet.

Aftalen omfatter dele af retssystemet og visse liberale erhverv, som har været lukket ned for at mindske spredning af coronavirus.

Partierne vil i næste uge fortsætte forhandlingerne om genåbningens anden fase. 

Morten Østergaard siger til TV 2, at han er ærgerlig over, at efterskole- og højskolelever må vente med at genåbne, da sundhedsmyndighederne har frarådet, at deres skoler blev genåbnet nu.

Derudover skal der laves initiativer, der skal støtte ældre og socialt udsatte børn og unge og modvirke ensomhed.

Der skal findes nye metoder til at understøtte besøg fra familie og pårørende på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde, skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse