Coronaudbrud fortsætter: Smitteantallet stiger hos Danish Crown

Yderligere 17 er smittet med Covid-19 på Danish Crowns slagteri i Ringsted. Der indføres temperaturmålinger for ansatte på slagterier, oplyser koncernen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Yderligere 17 ansatte på Danish Crowns slagteri i Ringsted er blevet testet positive for coronavirus, og der indføres temperaturmålinger for ansatte på slagterier og fabrikker i Danmark, oplyser koncernen.

Dermed er i alt 79 ansatte på slagteriet i Ringsted konstateret smittet med coronavirus. Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

quote Vi kan nærmest ikke gøre for meget i bestræbelserne på at bryde smittekæderne

Per Laursen, produktionsdirektør i Danish Crown Pork

Det sker cirka en uge efter, at det offentligt kom frem, at tre medarbejdere på slagteriet var blevet bekræftet smittet.

I løbet af en uge er det tal dog eskaleret voldsomt.

Allerede dagen efter de første tre medarbejdere var konstateret smittet steg smitteantallet onsdag til 16 personer, og dagen efter igen steg tallet yderligere til 32 smittede medarbejdere.

Fredag var antallet af smittede på 44, og lørdag var yderligere 18 konstateret positive med coronavirus.

I dag mandag er antallet så steget til 79 smittede medarbejdere.

Nu indføres der temperaturmålinger

I kampen for at bryde smittekæderne i Ringsted og begrænse risikoen for at få COVID-19 virus ind på virksomhedens øvrige slagterier og fabrikker i Danmark indføres der nu temperaturkontrol af medarbejderne, når de møder ind.

- Vi kan nærmest ikke gøre for meget i bestræbelserne på at bryde smittekæderne og forhindre virussen i at komme ind på vores arbejdspladser. Derfor indfører vi nu temperaturkontrol kombineret med nogle få spørgsmål, hvis en medarbejder ligger lige på grænsen til at skulle sendes hjem, fortæller Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown Pork.

De danske sundhedsmyndigheder anbefaler generelt ikke temperaturmåling, da det langt fra er alle smittede, der udviser temperaturforhøjelse. Omvendt anbefaler Sundhedsstyrelsen såkaldt ”fortovs-visitering”, hvor den enkelte bliver kontrolleret ved at svare på en række spørgsmål, som kan hjælpe til at afklare, om de udviser symptomer.

quote Vi har valgt at gå den her vej, da det kan hjælpe os til at finde enkelte medarbejdere, der er ved at blive syge

Per Laursen, produktionsdirektør i Danish Crown Pork

- Vi har valgt at gå den her vej, da det kan hjælpe os til at finde enkelte medarbejdere, der er ved at blive syge. Samtidig vil det på daglig basis minde hver enkelt medarbejder om, hvor vigtigt det er at være opmærksom på symptomer og leve op til Sundhedsstyrelsens generelle anbefalinger for at undgå smittespredning, siger Per Laursen.

Medarbejdere skal testes en gang om ugen 

På slagteriet i Ringsted vil yderligere 300 medarbejdere i dag blive testet i det testprogram, myndighederne har opstillet. Alle medarbejdere skal testes en gang om ugen de kommende syv uger.

- Med 17 nye smittede i løbet af de sidste to døgn er stigningstakten i antallet af nye smittede heldigvis gået ned. Det ændrer ikke på, at vi står i en alvorlig situation med nu 79 smittede medarbejdere, så vi har stadig blikket stift rettet mod at få brudt smittekæderne, siger Per Laursen.

Danish Crown har omkring 850 ansatte på slagteriet i Ringsted. Derudover beskæftiger Fødevarestyrelsen og forskellige underleverandører cirka 150 medarbejdere på slagteriet.

Som konsekvens af corona-smitten på slagteriet i Ringsted blev der også midlertidigt sat en stop for eksporten af slagteriprodukter til Kina. 

Alle ansatte og beboere på plejehjem testet

Også en ansat på Plejecenter Ortved i Ringsted blev konstateret smittet med coronavirus i sidste uge.

TV2 ØST erfarer, at den smittede er en pårørende til en ansat på Danish Crown-slagteriet i Ringsted, der er blevet konstateret smittet i et større udbrud af corona-smitte blandt de ansatte på slagteriet.

Nu er alle ansatte og beboere testet, og der er kommet svar på testene. Pånær den ene, der blev testet positiv i sidste uge, er alle negative.

Der er dog fem prøver, der skal tages om.