Coronasmitte i Næstved - børn og medarbejdere sendt hjem fra dagtilbud og skole

Der er konstateret smitte med coronavirus på en skole og i tre daginstitutioner i Næstved. Vi følger situationen nøje, siger centerchef.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I øjeblikket er flere børn og medarbejdere i Næstved sendt hjem, efter der er konstateret smitte med coronavirus i Børnehuset Ønskeøen, Børnehuset ved Diget og Børnehuset ved Grøften samt på Kobberbakkeskolen.

Det skriver sn.dk.

I alt skulle der ifølge lokalmediet være to smittede medarbejdere i Ønskeøen, hvorfor institutionens to vuggestuegrupper er sendt hjem.

I de to andre daginstitutioner er der tale om én smittet, som har været i begge børnehuse. De to steder er der i alt 38 børn og seks voksne, der er sendt hjem, mens der på Kobberbakkeskolen er sendt 36 børn og fem medarbejdere hjem, efter en elev i 0. klasse har fået konstateret covid-19.

Mange hjemsendte, men ikke mange smittede

Centerchef for Dagtilbud og Skole Lars Nedergaard bekræfter, at der er konstateret smitte på flere dagtilbud og en skole i kommunen.

quote Man skal jo huske på, at der er mange sendt hjem, men der er ikke mange smittede

Lars Nedergaard, centerchef, Dagtilbud og Skole, Næstved Kommune

- Vi følger selvfølgelig situationen nøje, men det er for tidligt at sige, om der er et egentligt smitteudbrud på vej, siger han til TV2 ØST.

- Hvis man ser isoleret på den seneste uge, så er der en del smittetilfælde, men ser man på tiden fra omkring jul og til nu, så har vi stort set ikke haft nogen. Men vi er selvfølgelig meget opmærksomme på, om det her fortsætter, og om der kommer flere smittetilfælde de næste uger.

Endnu ikke grund til bekymring

Centerchefen understreger, at han endnu ikke er bekymret for situationen.

- Man skal jo huske på, at der er mange sendt hjem, men der er ikke mange smittede. Men fordi vi er i gang med at inddæmme smitten, så ryger der en hel stue eller en hel klasse hjem, og det kommer til at virke voldsomt. Men i virkeligheden er det ikke. Og de smittede er indtil videre begrænset til enkelte vuggestuegruppe og en enkelt klasse, så det har ikke spredt sig til hele institutioner.

- Jeg ville være mere bekymret, hvis vi havde mange smittede, men selvfølgelig holder vi meget nøje øje med situationen, siger Lars Nedergaard.

Næstved Kommune har den seneste uge haft 61 tilfælde af covid-19. Det svarer til et incidenstal på 73,6 per 100.000 indbyggere.