Coronakrise rammer lydfirma hårdt: - Vi kan se frem til en omsætning på nul kroner

Fortvivlet ejer af Lydfabrikken i Ringsted, Anders Stadelund, ved ikke, hvad han skal gøre lige nu.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Normalt er der travlt hos Lydfabrikken i Ringsted, der udlejer professionelt lydudstyr til teatre og store arrangementer. 

Nu er der imidlertid stille – helt stille. 

quote Vi har ikke gjort nogle dumheder og har passet en sund forretning. Det er svært at forstå, at det pludselig kan gå så galt

Anders Stadelund, direktør på Lydfabrikken

- At alting lige pludselig stopper fra den ene dag til den anden, det er ubeskriveligt. Vi kan se frem til en omsætning på nul kroner indtil september. Hvad skal jeg stille op med det? Det er simpelthen forfærdeligt.

Sådan siger Anders Stadelund, direktør på Lydfabrikken, til TV2 ØST. 

Alvorlig krise

To dage før krisen lukkede landet ned, kunne han præsentere sin bank for et stærkt årsregnskab for 2019. Nu frygter han dog, at alt er tabt.

- Revisoren og jeg selv undersøger, hvad vi kan gøre for at redde selskabet, men det er uklart, hvordan det kan gøres, fordi mange støtteordninger endnu ikke er præcist på plads. De forskellige støtteordninger kan måske holde os i luften indtil september - men spørgsmålet er, hvad vi så kan lave der. Der er allerede begyndt at løbe aflysninger ind for efteråret, og når bookingbureauer, lydmænd og musikere også rammes, så ved jeg ikke, hvad der er tilbage bagefter, siger han frustreret.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

Anders Stadelund vil være ked af at svigte sine ansatte og forretningsforbindelser, men frygter også, at han skal bruge de næste 10 år på at betale af på gæld, han måtte stifte for at overleve nu.

- Lige nu er det fortvivlende, også fordi der ikke er klarhed over ordningerne. Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre lige nu, siger han.

Selskabets omsætning er så hårdt ramt, da alle dets kunder er lukket ned af coronakrisens forsamlingsforbud. 

- Jeg skal ikke påkalde mig nogen særstatus. Vi er mange, der er i alvorlige problemer på grund af tiltagene mod sygdommen. Men at det skal ramme os så hårdt, har jeg svært ved at forstå. Vi har ikke gjort nogle dumheder og har passet en sund forretning. Det gør det svært at forstå, at det pludselig kan gå så galt, siger direktøren. 

Svært at se slutdato

Lydfabrikken har ud over teaterarbejdet arbejdet for blandt andre Danmarks Radio og Roskilde Festival og har udlejet lydudstyr til nogle af de største danske musiknavnes koncerter. Virksomheden stod overfor et efterår med en række store arrangementer, men det er tvivlsomt, om det bliver til noget. 

- Vi ved ikke, hvor længe det her bliver ved. Der er ingen slutdato eller nogen horisont at se på himlen. Det gør det ekstra svært og komplekst lige nu, siger Anders Stadelund.