¨

Corona gav lange ventetider på sygehuse - 4.500 operationer udskudt 

Arkivfoto.

Coronavirus ramte vores region hårdere end alle andre. 68.000 aftaler og 4.500 operationer blev udskudt. 

Sygehusene i Region Sjælland blev hårdere ramt under corona-nedlukningen i foråret end alle andre sygehuse i Danmark. 

Det viser en aktindsigt, som dagbladet BT har fået. 

Helt prævist faldt aktiviteten i Region Sjælland på sygehusene med 35 procent målt i forhold til samme periode sidste år, viser aktindsigten. Det svarer til at 68.000 aftaler og 4.500 operationer blev udskudt mellem uge 10 og uge 35. 

Kæmper for at få ventelister ned

De mange udskydelser mødes med kritik af blandt andet Danske Patienter – men det ser ud til, at det går den rigtige vej med ventelisterne. Det siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S) i hvert fald til TV2 ØST. 

Det kan kun lade sig gøre, fordi personalet på sygehusene gør en helt ekstraordinær indsats

Heino Knudsen (S), regionsrådsformand

- Vi var blandt dem, hvor sygehusene blev hårdest belastet under corona – men vi er heldigvis rigtig godt på vej til at få ventelisterne væk igen, siger han.

Regionsrådsformanden peger på, at 56.000 af de 68.000 aftaler nu er blevet afholdt, og at 2.700 af de 4.500 udskudte operationer nu er afviklet. 

- Vi har lagt en plan, der betyder, at ventelisterne er væk til den 1. januar, hvor patientrettigheder som behandlings- og udredningsgarantien bliver genindført. Det kan kun lade sig gøre, fordi personalet på sygehusene gør en helt ekstraordinær indsats for at få puklen væk, siger han. 

Corona kan forsinke igen

De patienter, der trænger mest er dem, der først bliver behandlet, siger Heino Knudsen. 

Regionsrådsformanden tager dog forbehold for, at sygehusvæsenet igen kan blive væltet.

- Coronavirus, og hvordan den udvikler sig, er en ubekendt faktor. Men indtil videre går det rigtig godt med at afvikle puklen, siger han,  

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) siger til B.T., at regionerne kompenseres økonomisk, så operationerne kan blive afviklet hurtigt. 

VIDEO: I april besøgte TV2 ØST Bente Hebsgaard fra Holbæk, som har leddegigt. Hun skulle have været opereret 1. april. Men det satte coronavirussen en stopper for.

01:24

Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App