Britisk coronavariant lukkede institution i Odsherred ned

Efter at have holdt lukket i en uge åbner daginstitutionen Bevægelseshaven i Hørve igen på mandag. I alt fire ansatte og tre børn har været smittet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var et tilfælde med den smitsomme britiske coronavariant B117, som i sidste weekend blev fundet i daginstitutionen Bevægelseshaven i Hørve i Odsherred og tvang institutionen til at lukke ned og sende 140 børn hjem.

Det oplyser borgmester Thomas Adelskov (S) til TV2 ØST.

quote Der er lavet en meget grundig smitteopsporing, og de medarbejdere, der ikke har fået svar på deres test, kommer ikke på arbejde

Thomas Adelskov (S), Borgmester, Odsherred

Den smittede var en medarbejder i daginstitutionen, og efterfølgende er yderligere tre ansatte og tre børn blevet smittet. Om de også er blevet smittet med den britiske variant, har Thomas Adelskov ikke belæg for at sige, siger han.

Efter at have været lukket i syv dage åbner institutionen igen på mandag. I et brev til forældrene skriver institutionslederen dog, at personerne er blevet smittet med en såkaldt deltavariant af corona, der er særdeles smitsom.

Da børnene blev hjemsendt, skete det med en opfordring om at blive testet. Mens institutionen har været lukket, er medarbejderne blevet testet.

Er tryg ved åbning

Når institutionen åbner, sker det med skærpede sikkerhedsforanstaltninger. Eksempelvis skal forældrene meddele personalet, hvornår deres børn bliver hentet og afleveret de kommende to uger. Børnene bliver også delt op i mindre grupper, ligesom legetøjet og institutionen bliver gjort rent hver dag.

Thomas Adelskov er tryg ved, at institutionen åbner igen på mandag.

- Der er lavet en meget grundig smitteopsporing, og de medarbejdere, der ikke har fået svar på deres test, kommer ikke på arbejde. Det har vi faste procedure for, og jeg er rimelig tryg, siger han.

Odsherred er ikke den eneste kommune i TV2 ØSTs sendeområde, der den seneste tid har fået den britiske variant indenfor dørene i en institution. Det har også Sorø og Faxe.