Brian 3D-printer værnemiddel i døgndrift - leverer til Rigshospitalet

På et værksted i Kalundborg har Brian Hilding omlagt produktionen på sine 3D-printere. Nu laver han visirer efter aftale med Rigshospitalet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Manglen på værnemidler som mundbind, visirer og håndsprit i kampen mod corona-virussen er gået hen og blevet et problem. 

Verdenssundhedsorganisationen WHO har råbt vagt i gevær og beskrevet manglen som en trussel mod indsatsen for at redde liv. Løsningen er at skrue op for produktionen af værnemidler, og det er netop, hvad Brian Hilding har gjort på sit værksted i Kalundborg.

For også Danmark mangler værnemidler. Men i et samarbejde mellem Rigshospitalet og Brian Hildings arbejdsgiver Copenhagen Fablab producerer han nu 35 visirer om dagen til sundhedspersonalet.

Artiklen fortsætter under billedet

I et samarbejdet med Rigshospitalet og Copenhagen Fablab producer Brian Hilding nu 35 visirer om dagen.
I et samarbejdet med Rigshospitalet og Copenhagen Fablab producer Brian Hilding nu 35 visirer om dagen. Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

- De kører 18-20 timer i døgnet, siger Brian Hilding om de 3D-printere, der til dagligt fabrikerer alt fra udsmykning til prototyper.

Men i de her dage kører de på højtryk for at lave visirer – et vigtigt værnemiddel for sundhedspersonale.

- Printeren fungerer på den måde, at den lægger plast oven på, lag på lag, og til sidst bliver til et visir, du kan bruge i hospitalsvæsnet, siger han.

50 visirer sendt afsted

Han arbejder til daglig i det kreative værksted Copenhagen Fablab. Som så mange andre er han sendt hjem fra arbejde, og da opstod idéen mellem Copenhagen Fablab og Rigshospitalet om at producere værnemidler.

Det er frivillige 3D-print-entusiaster, der står for produktionen, som bliver organiseret i Facebook-gruppen "DK Makers mod Corona", der i skrivende stund har næsten 900 medlemmer.

- Det er fedt at lave udsmykning hjemme hos sig selv, men der er ikke et større billede i det – det er endnu federe at lave noget for andre, siger Brian Hilding, der arbejder i døgndrift på produktionen.

Han er nu flyttet midlertidigt ind på værkstedet, så han kan starte produktionen tidligt om morgenen og sætte den sidste over sent om aftenen.

I de første dage har Brian Hilding produceret i alt 50 visirer, som er sendt til Rigshospitalet.