Borgmester: Alle borgere skal kunne testes i Ringsted

Ringsteds borgmester Henrik Hvidesten (V) arbejder for at få oprettet et corona-testcenter i Ringsted kommune for at få stoppet det aktuelle udbrud af virus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Rigtig mange ansatte og borgere i Ringsted Kommune skal testes for corona-virus i den kommende tid. Derfor har Ringsteds borgmester Henrik Hvidesten (V) nu indledt et arbejde for at få opsat test-telte i Ringsted.

- Vi er allerede nu i dialog med region Sjælland om at få opsat et testcenter her i Ringsted Kommune, så borgere og ansatte kan blive testet lokalt, siger han.

Alle borgere og ansatte på kommunens plejecentre skal i princippet testes, ligesom ansatte i hjemme- og sygeplejen og på de sociale tilbud skal kunne testes.  Kommunen arbejder desuden på at kunne få alle ansatte i blandt andet hjemme- og sygeplejen og på de sociale tilbud testes. Desuden vil de gerne åbne op, så også alle andre borgere i kommunen kan blive testet i byen, siger borgmesteren.

- Vi kan stå overfor en potentiel stor krise, og det her er et wakeuop-call for os alle sammen. Smitten er iblandt os, og det handler om, at vi fortsætter med at tage de forholdsregler, som vi skal, siger han, og opfordrer alle til at følge myndighedernes corona-råd med blandt andet at holde afstand og bruge håndsprit.

Beredskab klapper

Borgmesteren er generelt meget tilfreds med den måde, som der er reageret på, efter der opstod et udbrud blandt ansatte på Danish Crown-slagteriet i kommunen. Her er antallet af smittede nu oppe på 32.

- Det beredskab, der starter nu, er det, som vi gennem lang tid har forberedt os på. Vi vidste, at vi kunne komme i en situation som denne. Vi skal have opsporet smitten, sådan så vi kan få bremset smittekæderne, og forhåbentlig mindske smitten i samfundet så meget som muligt, siger han.

Generelt har smitten med corona-virus været stigende i Danmark den seneste tid. Torsdag var dagens officielle smittetal ifølge myndighederne på 91.