Antallet af coronasmittede stiger – her spreder smitten sig i Region Sjælland

Både på landsplan og i Region Sjælland er antallet af coronasmittede begyndt at stige.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De seneste to uger er antallet af coronasmittede begyndt at stige i Region Sjælland.

Siden den 23. juli er antallet af smittede steget med 137.

Stigningen skyldes primært et smitteudbrud på Danish Crowns slagteri i Ringsted, hvor 79 slagteriarbejdere indtil videre er blevet testet positive for sygdommen, covid-19.

Nye tilfælde i flere kommuner

Over de seneste to uger er der i alt registreret 76 nye tilfælde af coronasmitte blandt borgere bosat i Ringsted Kommune, men det er ikke kun i Ringsted, der er registreret nye smittede.

Artiklen fortsætter under grafikken

Tryk afspil og få et overblik over antal nye coronasmittede i hver enkel kommune i perioden 23. juli til og med i dag, 5. august.

I Slagelse er der registreret 12 nye tilfælde af corona, mens der i Næstved er otte nye smittetilfælde.

I Faxe og Guldborgsund er der registreret syv nye tilfælde i hver af kommunerne.

Kun i Odsherred er der ikke registreret nye smittetilfælde mellem den 23. juli og den 5. august.

Omfattende test i Ringsted

Sundhedsstyrelsen har indledt et større arbejde med at bremse smitten blandt de ansatte på Danish Crowns slagteri i Ringsted.

Der vil i de kommende uger blive gennemført corona-kontroller på slagteriet flere gange hver uge, hvor medarbejderne vil blive testet for at sikre, at alle smitteveje er opsporet.

En række eksperter og internationale organisationer har fastslået, at corona-virus ikke kan smitte gennem maden – men der kan være særlige forhold ved indeklimaet på slagterierne, der kan øge smitterisikoen blandt de ansatte.

Derfor har Danish Crown også indført en løbende screening af alle medarbejdere i hele landet, der får målt deres temperatur, når de møder på job.

Artiklen fortsætter under grafikken.

Tirsdag blev et nyt testcenter i Ringsted for kommunalt ansatte også åbnet, efter to ansatte i Ringsted Kommune blev testet positive for coronavirus. Det gælder en ansat på Plejecenter Ortved og en rengøringsassistent i kommunen.

Begge smittetilfælde har forbindelse til udbruddet blandt de ansatte på slagteriet.  

På niveau med begyndelsen af maj

I sidste uge blev der registreret nye tilfælde af corona i 68 af landets 98 kommuner.

Ringsted og Aarhus er i øjeblikket de kommuner, der er hårdest ramt af udbrud af coronavirus, men generelt set er der flere nye tilfælde i hele landet.

I uge 31 blev der i alt registreret 474 smittetilfælde i Danmark, og det er omkring dobbelt så mange som i ugen før, hvor der var 247 nye tilfælde.

Det seneste døgn har der været yderligere 112 bekræftede tilfælde af covid-19 i Danmark.