Ansat på plejecenter smittet med corona - Ringsted Kommune lukker alle plejecentre for besøgende

Ringsted Kommune øger nu beredskabet, efter en ansat på Plejecenter Ortved er blevet konstateret smittet med coronavirus. Alle plejecentre lukkes for besøgende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ældre og ansatte skal testes på Plejecenter Ortved i Ringsted Kommune, og smittede skal isoleres fra andre.

Det er den nye virkelighed, efter en ansat på plejecenteret er konstateret syg og smittet med coronavirus.

Det oplyser Ringsted Kommune i en pressemeddelelse.

Her oplyses det også, at der er tale om en ansat, der ikke normalt har direkte kontakt til borgerne på centeret.

- Vores ansatte, der nu er smittet, har en type job, der gør, at vedkommende normalt ikke har kontakt med borgerne, men vi tager selvfølgelig alle forholdsregler og er i gang med test af ansatte og beboere og er i tæt dialog med de relevante myndigheder, siger Kasper Sonne, direktør for social- og sundhedsområdet i Ringsted Kommune, i pressemeddelelsen.

TV2 ØST erfarer, at den smittede er en pårørende til en ansat på Danish Crown-slagteriet i Ringsted. Den pårørende er blandt dem, der blev konstateret smittet i et større udbrud af corona-smitte blandt de ansatte på slagteriet.

Massiv test-indsats undervejs

Kommunen oplyser, at der endnu ikke er konstateret smitte blandt beboerne på plejecenteret – men at alle ansatte og borgere fra og med fredag vil blive testet.

Det sker i et tæt samarbejde med Region Sjælland. 

Kommunen arbejder desuden på at kunne få alle ansatte på plejecentre, hjemme- og sygepleje, sociale tilbud og lignende testet. Desuden skal borgere i kommunen efter kommunens mening lettere kunne testes.

- Med den nationale strategi for håndtering af coronavirus kan der opstå de her lokale udbrud, og det ser nu ud til at være sket i Ringsted Kommune. Der har de seneste dage været et smitteudbrud på en af virksomhederne i kommunen og nu med en ansat på et af vores plejecentre, siger Kasper Sonne.

Lukker for besøg på plejehjem

Det hævede beredskab gælder for alle kommunens plejecentre, og der også indtil videre lukkes for besøg udefra. Det sker ifølge kommunen, fordi beboere på plejecentre af Sundhedsstyrelsen vurderes til at være i øget risiko for alvorlig sygdom i forbindelse med COVID-19-sygdom.

Plejecenter Ortved ligger i Ortved nord for Ringsted tæt på både mark og skov. Centeret har et daghjem, 50 plejeboliger og syv centernære boliger, hvor en del bruges til vente-aflastningspladser.

Opsøgende medarbejdere fra Ringsted Kommunes socialpsykiatri vil også styrke det opsøgende arbejde de kommende dage og supplere den opsporende og forebyggende indsats, som Styrelsen for Patientsikkerhed har sat i gang.

Beredskabsmøde torsdag

Ringsted Kommune offentliggjorde nyheden om smitten på plejecenteret efter et virtuelt møde mellem plejecenteret og kommunens administration torsdag. hvor arbejdet i de kommende dage blev koordineret.

Smitteudbruddet er en påmindelse om, at vi alle fortsat skal følge sundhedsmyndighedernes gode råd, siger borgmester Henrik Hvidesten i pressemeddelelsen.

- Ethvert smitteudbrud er en påmindelse til os alle sammen om, at coronavirus stadig er i omløb i samfundet, og at vi fortsat skal passe på os selv og hinanden. Det er stadig vigtigt, at vi følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger om at holde afstand og god hygiejne, så vi kan begrænse smitten mest muligt, siger borgmester Henrik Hvidesten.

Alt i alt er 91 danskere ifølge myndighederne blevet konstateret smittet med coronavirus mellem onsdag og torsdag .

Plejecenter Ortved kunne åbne op for besøgende på plejecenteret den 2. juli. Her var de besøgende henvist til at komme i tre bestemte perioder i løbet af dagen, og skulle benytte mundbind, når de gik på gangene. 

Lukningen for adgang til plejecentrene gælder indtil videre i 14 dage.