62 personer er indlagt med coronavirus i Danmark - 10 ligger på intensiv

62 danskere er indlagt med smitte med coronavirus. Heraf er 10 indlagt på en intensivafdeling. 

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

122 personer i Region Sjælland er på nuværende tidspunkt smittet med coronavirussen. På landsplan er antallet af smittede 898.

Det viser de seneste tal fra Statens Serum Institut

62 danskere er indlagt med smitte med coronavirus. Heraf er 10 indlagt på en intensivafdeling, oplyser sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde mandag klokken 14.00.

quote Vi befinder os stadig i epidemiens første eller anden uge

Kåre Mølbak, direktør for Statens Serum Institut

- Det er mere end en fordobling på et døgn, siger han og henviser til, at antallet af indlagte danskere søndag var 28. Han siger samtidig, at der er for mange danskere, der ikke afholder afstand.

- Vi skal stoppe den meget hurtige smittespredning.

Ministeren har på et møde med de øvrige sundhedsmyndigheder drøftet muligheden for at teste flere danskere.

- Der er blevet indkøbt tre nye testmaskiner, der har en større kapacitet og højere hastighed. De er ved at blive installeret nu.

Fire personer er døde i relation til virussen i Danmark. 898 danskere er bekræftet smittede, men det reelle tal er markant højere, da kun personer med alvorlige symptomer bliver testet. 

Sundshedsminister: En fordobling af indlagte er alvorligt

28 til 62 indlagte af coronavirus siden i lørdags er mere end en fordobling. 

- En fordobling på to dage er alvorligt, og det vil vi ikke kunne håndtere på sigt. Derfor skal alle nu tage det her til sig. Det vil sige afstand - også når man handler, siger Magnus Heunicke.

- Alle har set vores kurver, som vi i Danmark opererer med. Det er for tidligt at sige, hvilken af de kurver, vi kigger ind i. Det er 100 procent afhængigt af det, vi gør. Hver gang vi får fladet kurven ud, er der færre, der skal bruge sygehusvæsenet, og det giver os tid til at opruste sundhedsvæsenet, understreger han.

Epidemien har bidt sig fast

Direktøren for Statens Serum Institut, Kåre Mølbak, oplyser ved pressemødet, at epidemien har bidt sig fast i Danmark.

- Som ministeren siger, er dette en epidemi, der har bidt sig fast. Tidligere snakkede vi om Kina og Wuhan som epicenter, men nu må man sige, at der er et epicenter i Europa. Det har spredt sig fra Norditalien og til mange andre lande, siger Kåre Mølbak og fortsætter.

- Vi befinder os stadig i epidemiens første eller anden uge, det er svært at sige. Vi forventer, at der vil ske en stigning over de kommende uger, og den skal vi prøve at minimere, så vores kollegaer ude på sygehusene kan følge med. 

En person smitter 2,6 personer ved kontakt

I forbindelse med smittespredningen af coronavirus opererer sundhedsmyndighederne med et kontakttal, der ligger på cirka 2,6, skriver TV2.

- Hvis en person går ind i et rum, og der er fri kontakt, så smitter denne her person i gennemsnit 2,6 personer, forklarer Kåre Mølbak.

Med de mange foranstaltninger, som regeringen har sat i værk, håber myndighederne, at kontaktallet falder til 1,8.

- Det ville være med til at halvere det behov, der er for intensivpladser i april måned, hvor vi forventer at presset bliver størst, siger Kåre Mølbak.

Derfor opfordrer sundhedsmyndighederne igen danskerne til at holde afstand til hinanden.

Kåre Mølbak kan ikke fortælle, hvor gamle de 62 indlagte er.