Fængsler frygter corona - syge fanger bliver låst inde 

Fanger i fængslerne, der udviser tegn på den ny Coronavirus, bliver i disse dage låst inde i cellerne og afskåret fra fællesskabet. 

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Klatøjede, hostende eller forkølede indsatte i for eksempel Storstrøm Fængsel ved Nørre Alslev på Falster får i disse dage ikke lov til at gå rundt blandt andre fanger. 

Som led i arbejdet med at bekæmpe smitten, så bliver indsatte med symptomer på sygdommen i stedet adskilt fra de øvrige og låst alene inde i deres celler. Der bliver de, indtil de er blevet raske igen. 

Det oplyser Direktoratet for Kriminalforsorgen til TV2 ØST. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Indsatte i Storstrøms fængsel med symptomer på ny Coronavirus er låst inde, indtil de får det bedre. De får dermed ikke adgang til fællesskabet med de andre fanger på gangen, og kan ikke selv lave mad. Arkivfoto.
Indsatte i Storstrøms fængsel med symptomer på ny Coronavirus er låst inde, indtil de får det bedre. De får dermed ikke adgang til fællesskabet med de andre fanger på gangen, og kan ikke selv lave mad. Arkivfoto. Foto: Magnus Dall / TV 2

Får udsat fængselsstraf

Direktoratet for Kriminalforsorgen har i alle landets fængsler og arrester strammet for reglerne for at bremse smitten af den frygtede sygdom, ligesom det sker alle andre steder i samfundet. 

Også blandt dem, der er idømt fængsel for en forbrydelse, men som endnu ikke er blevet indkaldt til straf, får pandemien konsekvenser. De får nemlig udsat deres afsoning, da Kriminalforsorgen indtil videre er stoppet med at indkalde dømte til straf i fængslerne. Årsagen er, at man frygter, at de vil tage smitte med sig fra samfundet og ind bag fængslernes mure. 

At man bremser for indsættelsen af nye fanger i fængslerne, stopper dog kun en del af trafikken ind i fængslerne. Sigtede eller anklagede, der bliver varetægtsfængslet af en domstol vil naturligvis stadig blive anbragt i varetægtsfængsel eller i arresterne, oplyser Direktoratet for Kriminalforsorgen. 

Restriktioner for besøg

Generelt kan reglerne dog blive opdateret dag for dag, efterhånden som situationen udvikler sig.

- Kriminalforsorgen følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger og opdaterer løbende beredskabsplanerne for fængsler og arrester, oplyser de i et skriftligt svar til TV2 ØST. De oplyser også, at en del medarbejdere er blevet bedt om at arbejde hjemmefra i den kommende tid.

For at undgå en epidemi bag fængslernes mure er der desuden indført en række restriktioner på besøg til de indsatte i fængslerne, oplyser de i det skriftlige svar.