Region Sjælland i akut mangel på personale - vil rekruttere pensionister, studerende og ledige

"Corona-jobbank" for studerende, ledige og pensionerede. Sådan skriver Region Sjælland i et opråb på sociale medier. De mangler ekstra hænder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Coronavirus har givet sundhedspersonalet i Region Sjælland sved på panden. I disse dage sidder ledelsen og er i færd med at få et større puslespil til at gå op.

For hvordan forbereder man sig på det værst tænkelige scenarie med en ukendt epidemi, der spreder sig, og flere syge patienter, der får brug for indlæggelse?

quote Det kan være studerende, pensionerede læger og sygeplejersker, som kan gøre god gavn

Leif Panduro Jensen, koncerndirektør i Region Sjælland

- Hvis vi får en epidemi til Danmark, hvilket jeg bestemt ikke kan udelukke, så vil vi få over en halv million smittede danskere, har Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen, tidligere sagt.

Region Sjælland efterlyser ekstra hænder

I Region Sjælland forbereder man sig på det værst tænkelige scenarie, og derfor forsøger man nu at indhente ekstra forstærkning i forhold til personale.

- Vi har en blanket, som vi prøver at få bredt ud via sociale medier og så videre, hvor vi beder folk om at melde ind, hvis de mener, de kan hjælpe til og har forudsætningerne for det. Det er vi i gang med, siger Leif Panduro Jensen, koncerndirektør i Region Sjælland, til TV2 ØST.

- Det kan være studerende, pensionerede læger og sygeplejersker og andet personalet, som kan gøre god gavn. Dem beder vi om at melde sig.

Manglen på personale er det største problem

Samtidig med efterlysningen af ekstra hænder, er Region Sjælland også ved at granske, hvor mange respiratorer, de har liggende, og hvor mange ekstra intensivpladser, de kan oprette.

Men manglen på sundhedspersonale er ifølge koncerndirektøren den største udfordring.

- Lige nu. når vi forbereder os på det værst tænkelige, er det, vi ser ind i, ikke så meget mangel på plads eller på apparatur. Det er faktisk mest personale. Det er klart, at der er grænser for, hvor meget man kan bede personalet om at aflyse - ferie, fridage osv., for så brænder de også ud. Vi har brug for mere personale, siger Leif Panduro Jensen.

Flere frivillige melder sig

Region Sjælland har lørdag udsendt et nødråb på blandt andet Facebook og Twitter, hvor de efterlyser ekstra personale.

Men koncerndirektør Leif Panduro Jensen fortæller, at de også har fået noget den anden vej. Faktisk har flere frivilligt allerede meddelt regionen, at de gerne vil hjælpe.

quote Vi gør alt muligt nu netop for at forberede os på, at have så meget personale klar som muligt

Leif Panduro Jensen, koncerndirektør i Region Sjælland

- Erfaringerne er nu, at der er rigtig mange, der melder sig under fanen, inden vi har spurgt og spørger, om ikke de kan hjælpe til. Det kan være sygeplejersker, der er på deltid, som kan gå på fuldtid eller mere end fuldtid, men det kan også være andet personale, som tilsvarende kan gå ind og give en hånd. Der er terapeuter og sosu-assistenter, der også kan give en ekstra hånd med her, siger koncerndirektør Leif Panduro Jensen.

- Kommer vi til at mangle personale? Det er svært at sige. Vi gør alt muligt nu netop for at forberede os på, at have så meget personale klar som muligt. Det er derfor, vi også kører kampagne nu for at få kontakt til pensionerede medarbejdere.

Ny COVID-19-jobbank

Region Sjælland inviterer ledige eller pensionerede sygeplejersker, læger og andet sundhedspersonale samt sygeplejestuderende, medicinstuderende og pædagoger til at stille sig til rådighed som assistance på de sjællandske hospitaler og sociale tilbud.

Men også folk, der frivilligt har lyst til at give en hånd med, kan melde sig.

- Vi forudser, at vi får brug for ekstra sundhedsfaglig og pædagogisk arbejdskraft i forbindelse med den aktuelle situation med COVID-19, siger administrerende direktør i Region Sjælland, Per Bennetsen.

Du kan se mere om den nye jobbank her.

Hos Region Sjælland skal man sende kontaktoplysninger og relevante data til HR-Uddannelses- og Udviklingschef Kim Leck Fischer på emailadressen klif@regionsjaelland.dk.

Hvis du ønsker hjælpe og indgå i regionens "COVID-19-jobbank", skal du tilmelde dig her.