Regeringen vil afbøde corona-konsekvenser for lønmodtagere

Ny trepartsaftale skal afbøde konsekvenserne for lønmodtagere. Coronavirus ventes at ramme økonomien hårdt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Udbruddet af coronavirus har ikke kun ramt befolkningen. Det sætter sig også på samfundsøkonomien, og mange almindelige lønmodtagere ventes at blive fyret eller tvunget til at gå ned i løn.

Derfor vil regeringen hjælpe lønmodtagere, der er i problemer, som følge af udbruddet af coronavirus, der er blevet erklæret en global epidemi.

quote Alt, hvad regeringen foretager sig, handler om at sikre, at lønmodtagerne har et job

Peter Hummelgaard (S), beskæftigelsesminister

Der er indkaldt til pressemøde søndag klokken 12 i Statsministeriet, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) vil redegøre for hjælpen. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Privatansatte særligt udsatte

De seneste dage har der politisk været fokus på, at særligt de privatansatte lønmodtagere er en udsat gruppe.

Flere partier har allerede udtalt støtte til de privatansatte. Også Dansk Erhverv og Dansk Industri ønsker lønkompensation til privatansatte.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har tidligere varslet, at en hjælpepakke er på vej til de privatansatte lønmodtagere.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har tidligere varslet, at en hjælpepakke er på vej til de privatansatte lønmodtagere. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) har allerede varslet, at der var en pakke på vej.

- Alt, hvad regeringen i de her dage foretager sig, handler om at sikre, at lønmodtagerne har et job på mandag og på den anden side af denne pandemi, sagde Peter Hummelgaard fredag.

Virskomheder fyrer folk

Store dele af det offentlige og private samfund i Danmark er lukket ned for at afbøde det verdensomspændende udbrud af coronavirus.

Hvis smitten bliver holdt nede, vil færre ældre, svækkede og kronisk syge, der er udsatte grupper, blive ramt.

Henrik Green
Læs også
Hotel Kirstine i Næstved fyrer 18 medarbejdere – mistede to millioner på én dag
Henrik Green
Læs også
Hotel Kirstine i Næstved fyrer 18 medarbejdere – mistede to millioner på én dag

Virksomheder melder om, at de er begyndt at fyre eller sætte folk ned i løn, og det ventes at blive et hårdt slag for samfundsøkonomien. Flere steder i TV2 ØST's sendeområde er det allerede sket, og så sent som i går kunne TV2 ØST fortælle, hvordan Hote Kirstine måtte fyre 18 medarbejdere efter at kunne se frem til at miste over to millioner kroner.

- Jeg synes, det er forfærdeligt, lød det lørdag fra hotelejer Henrik Green, der har fået stort set hele perosnalet på Hotel Kirstine i Næstved.
- Jeg synes, det er forfærdeligt, lød det lørdag fra hotelejer Henrik Green, der har fået stort set hele perosnalet på Hotel Kirstine i Næstved. Foto: Mathias Svane Kraft - TV2 ØST

Lørdag lukkede grænserne for alle, der ikke har et anerkendelsesværdigt formål i Danmark. Det vil forstærke tendensen.

En trepartsaftale består af regeringen samt arbejdsmarkedets parter i form af arbejdsgivere og arbejdstagere.

Kort efter indkaldelsen skriver gruppeformand Jakob Mark (SF) på Twitter, at en sådan pakke vil koste mange penge, men at det er nødvendigt.

- I SF mener vi, det er tid til en krisepakke med lønkompensation for de mange privatansatte, som risikerer en fyreseddel, hvis ikke fællesskabet træder til.

- Det er ikke de privatansattes skyld, at vi står i en krise. Vi må rykke sammen og hjælpe til, mens det står på, skriver han.


Nyhedsoverblik