Hjælp til private virksomheder - kommuner tilbyder at betale regninger hurtigere

Private virksomheder, der på grund af coronakrisen pludselig ikke har meget at lave, kan langt hurtigere få deres penge fra kommunen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere kommuner rækker nu en udstrakt hånd frem til private virksomheder, der leverer kommunale serviceydelser og varer og som er havnet i akutte økonomiske problemer på grund af coronavirussen.

quote Vi skal selvfølgelig hjælpe, hvis vi kan

Christina Krzyrosiak Hansen (S), borgmester i Holbæk Kommune

Hjælpen består i at fremrykke betalingen af regninger, så virksomhederne får pengene langt hurtigere.

Næstved er en af de kommuner, der tilbyder den økonomiske hjælp.

På kommunens Facebook-side skriver den, at tilbuddet både gælder regninger, der allerede er sendt, og som vil blive sendt af sted i den kommende tid.

Artiklen fortsætter under Facebook-opslaget.

- Vi gør det her for at hjælpe de virksomheder, der pludselig står og ikke har meget at lave og har brug for at få deres store og små regninger betalt her og nu, siger borgmester Carsten Rasmussen (S).

Håber på opbakning til model

I Holbæk har hans socialdemokratiske borgmesterkollega, Christina Krzyrosiak Hansen, en model med samme formål klar. Den ventes at blive vedtaget i kommunens økonomiudvalg onsdag, skriver hun på Facebook.

- Vi har en model klar til mødet i økonomiudvalget allerede nu på onsdag, hvor alle partier i kommunalbestyrelsen er repræsenteret. Her håber jeg, at alle vil bakke op.

- Vi skal selvfølgelig hjælpe, hvis vi kan. Det er afgørende, at vi står sammen i denne krise og sikrer, at vi kommer så godt igennem de kommende måneder som muligt, lyder det.

Regeringen vil udskyde moms og skat for små virksomheder

Regeringen oplyser mandag, at man vil udskyde moms og skat for små og mellemstore virksomheder. Det vil give 40 milliarder kroner i likviditet, oplyser Skatteministeriet.

Det har været stærkt efterspurgt politisk, siden regeringen sidste uge præsenterede en hjælpepakke, der hovedsageligt hjalp større virksomheder.

quote Det her er et vigtigt skridt

Morten Bødskov (S), skatteminister

- Danmark er et iværksætterland med mange små og mellemstore virksomheder. De virksomheder og deres medarbejdere ønsker regeringen at hjælpe bedst muligt gennem de nuværende udfordringer.

 - De nye forslag giver danske virksomheder en nødvendig buffer på likviditeten. Det her er et vigtigt skridt. Men vi arbejder samtidig på yderligere initiativer, der holder hånden under vores selvstændige, siger skatteminister Morten Bødskov (S) i en pressemeddelelse.

Med den nye pakke vil regeringen udskyde momsbetalinger for små og mellemstore virksomheder. Samtidig vil betalingen af B-skat, som mange mindre virksomheder bruger, blive udskudt.

Forberedt på påske-scenarie

Søndag præsenterede statsminister Mette Frederiksen (S) en trepartsaftale mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter.

Aftalen sikrer, at privatansatte lønmodtagere, der kan se en fyreseddel foran sig på grund af den ekstraordinære krise, vil få dækket 75 procent af lønnen af staten. Den sidste del af lønnen skal virksomheden betale.

Det er umuligt at sige, hvor lang tid coronavirusset vil lægge det meste af Danmark ned.

I Næstved forholder Carsten Rasmussen sig til, at det i første omgang gælder 14 dage frem og dermed også hjælpen om at betale regninger til virksomhederne langt hurtigere. 

- Men hos os er vi forberedte på scenariet, at det vil gælde til i hvert fald efter påske som med grænselukningen. Så foreløbig tager vi april med i forhold til at tilbyde at fremrykke betalingen og følger så den løbende situation, siger han.

Stevns og Faxe kommuner gør også opmærksom på tilbuddet om fremrykning af betaling af regninger.