Estela tilbød at handle for andre - nu har hun selv brug for hjælp

Estela Marín Sáez fra Sorø var en af de første til at tilbyde sin hjælp med at handle ind for folk i karantæne. Nu har hun selv fået brug for hjælpen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tre liter minimælk.

Det var, hvad der stod klar uden for Estela Marín Sáez hoveddør i Sorø fredag formiddag.

Hun var blandt de første i Regionen, der på Facebook tilbød sin hjælp til folk i karantæne pågrund af mistanke om coronasmitte, og nu har hun selv fået brug for hjælpen.

quote Jeg tænkte bare, at der nok er mange, der bor alene, eller folk, der ikke bor tæt på deres familier og som kunne mangle noget fra apoteket eller supermarkedet

Estela Marín Sáez, Sorø

Estela Marín Sáez tilbød tidligere på ugen at handle ind for dem, der på grund af mistanke om coronasmitte ikke længere selv kunne gøre det. Og det mødte stor begejstring på Facebook.

- Jeg tænkte bare, at der nok er mange, der bor alene, eller folk, der ikke bor tæt på deres familier og som kunne mangle noget fra apoteket eller supermarkedet, siger hun.

- Desuden er det ikke alle i vores samfund, der er kompetente teknologibrugere. Derfor tænkte jeg, at der også vil være mennesker, der ikke bare kan bestille varer på nettet, eller ikke kan vente til det bliver leveret, siger Estela Marín Sáez.

Skal blive hjemme på grund af sygdom

Efter Estela Marín Sáez skrev sit tilbud om at hjælpe med indkøb på en Facebook-gruppe for borgere i Sorø, blev der dannet en gruppe, hvor alle i Sorø og omegn kan spørge om hjælp til for eksempel hundeluftning eller indkøb.

quote Det gør mig stolt af at være en del af vores samfund. Jeg følte mig tryg

Estela Marín Sáez, Sorø

Og det er heldigt, for nu har Estela Marín Sáez selv fået brug for hjælp.

- Jeg er nok bare forkølet eller ramt af almindelig influenza, men min læge siger, at jeg skal blive hjemme for at undgå potentielt at smitte eller blive smittet, skriver Estela Marín Sáez i det Facebook-opslag, hvor hun beder gruppen om hjælp.

Fredag morgen manglede hun mælk, og det fik hun leveret af et andet medlem af gruppen inden for en time.

- Jeg var så glad og taknemmelig. Ikke mindst fordi min hals trængte til noget varm mælk, men også fordi det viser vores samfunds næstekærlighed og solidaritet - det varmer i sig selv, og det gør mig stolt af at være en del af vores samfund. Jeg følte mig tryg, siger Estela Marín Sáez.

Gruppen som sikrede, at hun kunne få noget varmt mælk at drikke hedder Hjemmekarantæne Sorø og omegn og har i skrivende stund 378 medlemmer.

Artiklen fortsætter under billedet.

En venlig Sorø-borger havde afleveret tre liter mælk foran Estela Marín Sáezs hoveddør fredag formiddag.
En venlig Sorø-borger havde afleveret tre liter mælk foran Estela Marín Sáezs hoveddør fredag formiddag. Foto: Privatfoto

Estela Marín Sáez vil opfordre andre til at melde sig ind i gruppen, eller til at hjælpe hinanden på anden vis.

- Absolut. Jeg kan ikke andet end at anbefale vores gruppe og lignende grupper. Vi skal passe på hinanden og stå sammen ved at holde afstand, som statsministeren sagde.

Hvis du har brug for hjælp til at købe ind, er der mange grupper af frivillige på Facebook, der tilbyder assistance.  

Du kan også ringe til Røde Kors på telefon 35 29 96 60. Telefonerne er åbne mandag til søndag mellem klokken 09.00 og klokken 19.00.

Skole donerede mælk til kaffen

Også i Tuse ved Holbæk tænker folk kreativt i disse dage.

Her donerede Tuse Skole resten af deres skolemælk til Dagli´ Brugsen Tuse, der i løbet af fredagen har delt mælken gratis ud til de handlende.

Artiklen fortsætter under billedet.

Fredag har man kunnet få gratis skolemælk i Dagli´ Brugsen Tuse.
Fredag har man kunnet få gratis skolemælk i Dagli´ Brugsen Tuse. Foto: Dagli' Brugsen Tuse

- Vi har lidt tilbage endnu, men alle har taget godt i mod det, fortæller Iben Lynge Larsen, der er salgsassistent i dagligvareforretningen.

Det er ikke kun den gratis skolemælk, der er nyt i Dagli´ Brugsen Tuse på grund af risikoen for coronasmitte.

De ansatte i butikken har handsker på og holder afstand, og så har butikken lukket ned for blandt-selv-slikket og skruet op for brugen af håndsprit.