Strakspåbud til cirkus efter teltulykke

Cirkus Arena har fået et strakspåbud af Arbejdstilsynet for at sjuske med opsætningen af det telt, der kollapsede i Kalundborg 21. juni.

Tema: Cirkusteltet faldt sammen midt under forestilling med elefanter
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Cirkusteltet, der kollapsede i Kalundborg i juni, var ikke sat forsvarligt op.

Det konkluderer Arbejdstilsynet i en rapport, der også medfører et strakspåbud til Cirkus Arena, der har teltet, skriver Ekstrabladet.dk.

Avisen har fået indsigt i rapporten, der er lavet oven på ulykken, hvor 550 mennesker 21. juni blev spærret inde under teltdugen, da teltet kollapsede.

Verjet var ikke årsagen

Cirkuset har tidligere forklaret, at den voldsomme blæst var årsagen til, at teltet brast sammen, men det afviser Arbejdstilsynet.

- Vi har ikke kunne konstatere ekstreme vejrforhold ud fra de data, vi har tilgængelige, siger Jens Rise Rasmussen, der er tilsynschef ved Arbejdstilsynet.

- Vores konklusion er, at den samlede teltopstilling har ikke kunne holde til det, den skulle. Vi har givet påbuddet for at sikre, at det ikke sker igen, siger han.

Jordspyd trukket op

Arbejdstilsynets påbud henviser blandt andet til, at teltet fremover skal sættes op på forsvarlig vis, og tilsynet begrunder påbuddet med, at et jordspyd til teltet var helt eller delvist trukket op af jorden, så bardunerne forsvandt, da ulykken skete.

Ingen kom alvorligt til skade ved ulykken, men 7 personer blev lettere kvæstet og måtte en tur på hospitalet. I starten af denne uge sagde politiet til TV2 ØST, at det først forventer at have en rapport om ulykken klar 21. august. Yderligere undersøgelser kan betyde, at Cirkus Arena bliver politianmeldt som følge af ulykken.

Det var SEAS-Nve, der havde inviteret gæsterne til cirkus 21. juni som en del af fejringen af firmaets 100 års jubilæum.