Politiet søger vidner til ulykke med cirkustelt

Lokalpolitiet i Kalundborg efterlyser vidner samt fotos og video, der kan fortælle noget om, hvad der skete lige op til, at et cirkustelt fredag styrtede sammen

Tema: Cirkusteltet faldt sammen midt under forestilling med elefanter
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Cirkusteltet, der var et festivaltelt fra Cirkus Arena, styrtede formentlig sammen, da vinden fik fat i det.

Turnéchefen i Cirkus Arena, Klaus Jochumsen, har oplyst, at det var et par kraftige vindstød, der trak pælene i den ene side af teltet op af jorden.

Efterforskning stadig i gang

Fredag aften og i løbet af lørdagen har politiet i samarbejde med Rigspolitiets Kriminaltekniske Sektion (KTS), Arbejdstilsynet, Statens Byggeforskningsinstitut og geologiske eksperter arbejdet på at klarlægge årsagen til sammenstyrtningen.

Der er blandt andet taget jordbundsprøver, som skal vise, om den forankring og de spyd, der holdt teltet, havde de rette dimensioner, oplyser vagtchefen hos Midt- og Vestsjællands Politi til Ritzau.

Som et led i efterforskningen efterlyser politiet nu folk, der har oplysninger, fotos eller video fra teltpladsen. Man kan henvende sig til politiet på 114.

Beslutning om sigtelse kan tage lang tid

Om nogen skal sigtes i sagen afgøres først, når konklusionen på de tekniske undersøgelser foreligger, og der kan godt gå lang tid.

Teltet var lejet ud til en firmafest i energivirksomheden Seas NVE, hvor omkring 500 gæster, fortrinsvis pensionister, spiste og overværede en cirkusforestilling.

Det var midt under et nummer med elefanter, at teltet styrtede om.

De festende gæster måtte forlade teltet over hals og hoved. De blev samlet i busser og kørt til et pårørendecenter, der blev hasteoprettet i en nærliggende fritidsklub.

Efterladte genstande kan afhentes

Nogle måtte forlade deres ejendele i det sammenstyrtede telt, og dem har politiet nu bragt i sikkerhed. De udleveres fra lokalpolitiet mod personlig henvendelse, oplyser Martin Kofoed. Fra næste uge vil Seas NVE bistå med at få leveret ting tilbage.

/ritzau/