Politi overvejer at straffe cirkus efter teltulykke

Det var blød jord og hård blæst, der var årsagen til cirkusulykken i Kalundborg, hvor 550 mennesker blev fanget under et væltet telt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var kombinationen af et telt, opstillet på alt for blød jord, og kraftig blæst, der var årsagen til ulykken i Kalundborg i den 21. juni, hvor 550 gæster blev fanget under et kollapset cirkustelt.

Det fastslår politiets omfattende undersøgelse af ulykken, hvor 7 personer efterfølgende måtte sendes til behandling på skadestuen.

Det fortæller Ole Kristensen fra Midt- og Vestsjællands Politi overfor TV2 ØST, efter politiet i dag gennemgik sagen på et møde.

- Forankringen af teltet var ikke tilstrækkelig. Det står klart, siger Ole Kristensen.

Retsligt efterspil overvejes

Med dagens udmelding er politiet på linje med Arbejdstilsynet, der allerede har givet ejeren af cirkusteltet, Cirkus Arena, et strakspåbud efter ulykken.

Politiet overvejer nu, om der også skal rejses tiltale mod cirkusset efter ulykken. De har dog endnu ikke besluttet, om der skal være retslige konsekvenser efter teltets kollaps.

Turnéchef hos Cirkus Arena, Klaus Jochumsen, er dog ked af politiets konklussion.

- Teltet var opstillet efter alle kunstens regler, og er certificeret til meget hårdt vejr. Men vi kan altså ikke stille meget op mod de naturkræfter, der var på spil ved Kalundborg den dag, siger han til TV2 ØST.

Ulykken skete ved en særforstilling for medlemmer af SEAS-NVEs repræsentantskab. Her kollapsede teltet under elefanternes nummer.

 

[cke_placeholder_file:{"type":"video","id":"121227","title":"","caption":"%C2%A0","alignment":"full"}]

 

Du kan læse meget mere om cirkus-ulykken i vores tema: Cirkusteltet, der kollapsede