Nu starter ankesagen om cirkusteltets kollaps

Tirsdag indledes ankesagen mod cirkusdirektøren i Cirkus Arena efter et af deres cirkustelt kollapsede i 2013 over flere hundrede tilskuere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Retsopgøret efter et telt fra Cirkus Arena kollapsede den 21. juni 2013 hen over flere hundrede tilskuere begynder tirsdag anden halvleg i Østre Landsret, hvor ankesagen over byrettens dom indledes.

Cirkusdirektør Jackie Berdino-Olsen blev i første omgang frikendt for at have ansvar for kollapset ved Retten i Holbæk – men det har anklagemyndigheden anket, og derfor skal sagen prøves igen i landsretten.

Overfor Sjællandske siger Jackie Berdino-Olsen, at han er træt af sagen.

- Jeg er selvfølgelig træt af, at jeg skal i retten igen. Men vi vandt sagen med bravur i byretten, og jeg har en rigtig god samvittighed, siger han til avisen.

Cirkusteltet kollapsede i Kalundborg midt under elefantnummeret under en særforestilling arrangeret for SEAS/NVE. Syv kom til skade ved kollapset, men ingen blev alvorligt kvæstet.

Cirkus Arena har siden hævdet, at det var pludselig opståede vindstød, der var årsag til kollapset, mens blandt andet Arbejdstilsynet har kaldt teltets forankring for mangelfuld.