¨

Cirkusdirektør skal i retten igen efter telt-kollaps

Foto: TV ØST

Cirkusdirektøren Jackie Berdino-Olsen skal i retten igen i sagen om cirkusteltet, der væltede ned over 550 gæster. Sagen ankes nemlig.

Anklagemyndigheden anker dommen om et cirkustelt, som væltede i Kalundborg efter vindstød, mens 550 personer og fire elefanter befandt sig i teltet.

 

Cirkuschef i Cirkus Arena, Jackie Berdino-Olsen, blev i første omgang frikendt for at udsætte andre for livsfare, da han var anklaget for ikke at sørge for, at teltet var ordentligt forankret i jorden.

 

Syv personer kom lettere til skade under kollapset 21. juni 2013, og nu skal sagen altså for retten på ny.

 

- Vi ønsker sagen afprøvet i landsretten, idet anklagemyndigheden ikke er enig i rettens afgørelse, siger senioranklager Jens Berger i en pressemeddelelse.

 

Jackie Berdino-Olsen blev efter en lang politiefterforskning tiltalt for at have bragt andres liv i fare. Efter halvandet års efterforskning blev han dog frifundet af Retten i Holbæk i april.

 

Jens Aage Nielsen fra Arbejdstilsynet var til stede på pladsen kort tid efter kollapset. Ifølge ham var jorden våd og sumpet.

 

Ifølge cirkuschefen var jorden dog hård og fast, og vejret havde været tørt hele ugen op til forestillingen. I retten holdt han fast i, at det var forsvarligt at sætte teltet op.

 

Teltet var stillet op en uge før, festlighederne skulle løbe af stablen.

 

Cirkus Arena var blevet hyret til at stå for underholdningen til et firmaarrangement i Kalundborg.

 

/ritzau/

[cke_placeholder_file:{"type":"video","id":"132653","title":"","caption":"%C2%A0","alignment":"full"}]

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App