Haslev: 15-årig dreng er nu død efter at have indtaget stoffer

Den 15-årige dreng fra Haslev, der forrige fredag indtog stoffet MDMA efter skole, er afgået ved døden.

Tema: Børn blev alvorligt syge af at spise MDMA
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter 13 dages kamp er en 15-årig dreng fra Haslev nu død af de skader, som han pådrog sig, da han fredag den 2. februar indtog stoffet MDMA efter skole sammen med en klassekammerat.

Det oplyser familien til TV ØST.

Han afgik ved døden i nat på Rigshospitalet. 

- Han sov stille ind i nat kl. 00.30. Der var ikke mere at gøre, og hjernen havde taget stor skade. Han kæmpede til det sidste, oplyser en ven af familien, som TV ØST løbende har været i kontakt med i forbindelse med sagen.

quote <em>Den første nat blødte han fra øre og næse. Og hans organer svigtede.</em>

Ven til familien

Tog stoffer med ven efter skole

De to drenge tog stoffet MDMA en fredag i starten af februar og blev efterfølgende indlagt på hospitalet. Den ene af drengene blev dog hurtigt udskrevet igen, imens situationen var langt værre for den anden 15-årig dreng. Derfor blev han overflyttet til Rigshospitalets specialister.

Drengen mistede bevidstheden og blev lagt i kunstigt koma. Han havde omfattende skader på sin krop som følge af at have indtaget MDMA.

Familien advarede andre unge

En ven til forældrene af den 15-årige dreng gik ud og advarede andre unge og deres forældre mod stoffer. Det gjorde de i et brev til TV ØST den 6. februar. Her beskrev familien, hvordan lægerne på Rigshospitalet kæmpede for at redde hans liv. Familie og venner så magtesløse på, at drengens temperatur var over 42 grader. Hans organer var skadet og han gennemgik flere gange store livsreddende operationer. Få gange var der fremgang.

Familien skrev i brevet:

Drengen ligger med over 30 forskellige slanger og ledninger til kroppen. Hver time får hans familie at vide, at der nok ikke er mere at gøre, og at han vil dø. Han chancer for at overleve er under 20 procent, og risikoen for, at han vågner op og bliver sig selv igen er lig 0. 

Den første nat blødte han fra øre og næse. Og hans organer svigtede.

Der er konstant tre speciallæger og to sygeplejersker, som kun koncentrerer sig om ham. Hans forældre ved ikke, om de får en søn med hjem igen eller ej. 

Men i nat måtte forældrene sande, at den 15-årig dreng ikke kom med hjem.

Mange dybt berørte

Historien om de to 15-årige drenge fra Haslev har fyldt meget. Hos familien, hos pårørende, klassekammerater og venner. Også borgere og medier var optaget af sagen, fordi drengene, der indtog stoffet, er så unge.

Den gode ven af familien ønskede at fortælle, at den 15-årige dreng var alvorligt syg, og han og familien ønsker at advare andre unge på det kraftigste mod at tage stoffer.

- Mit budskab er, at det kan ramme alle. Lad være, fortalte vennen af familien til TV ØST under en telefonsamtale.