Anklager må opgive at anke MDMA-sælgers fængselsdom

Pusheren bag den 15-årige Adam Buks død i Haslev i februar slipper for yderligere tid i fængsel. Statsadvokaten har bestemt, at dommen ikke kan ankes.

Tema: Børn blev alvorligt syge af at spise MDMA
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var ikke uagtsomt manddrab, da en pusher i Næstved via en mellemmand solgte særlig stærk MDMA til to drenge i Haslev på 15 år.

Det står nu som en endelig afgørelse, efter Statsadvokaten har besluttet ikke at anke frifindelsen af en 17-årig pusher for forholdet. Det meddeler anklagemyndigheden til TV ØST.

Den 17-årige havde leveret den narkotika, der kostede den 15-årige Adam Buk fra Haslev livet i februar.

I Retten i Næstved mente man ikke, at det kunne bevises, at der var tale om uagtsomt manddrab, og den 17-årige dreng slap derfor med fire måneders fængsel mod de 15 måneder, som anklagemyndigheden krævede.

Når sagen ikke ankes, så står den to uger gamle dom fra Retten i Næstved ved magt. 

Solgte farlig narko

Pusheren var anklaget for at sælge stofferne via en mellemmand til to 15-årige fra Haslev og en 17-årig pige fra Næstved.  Mens de to øvrige unge slap fra narko-forgiftningen uden men, så kom stofferne som nævnt til at koste den 15-årige Adam Buk livet.

Den 17-årige dømte har siden dommen været på fri fod, da han allerede har afsonet sin straf under varetægtsfængsel. Han har selv modtaget sin dom. 

Ville have købt hash

Sagen blev kendt, efter de to 15-årige drenge den 2. februar tog det livsfarlige narkotikum MDMA i Haslev. Adam Buk og en ven ville have købt hash, men fik i stedet tilbudt hård narkotika af en 17-årig dreng, der var mellemmand for pusheren i Næstved.

Få timer efter at have indtaget stoffet fik de to drenge det dårligt. Mens den ene dreng i løbet af aftenen kunne komme hjem igen, så gik det helt galt med Adam Buk. Han blev meget syg af stofferne og døde efter to ugers mareridtsagtig kamp mod eftervirkningerne.

Dommen mod pusheren er tidligere blevet kritiseret af Katharina Lindqvist, der var mor til Adam Buk. Hun har kaldt dommen vanvittig, da der var tale om en mand, der gang på gang havde begået kriminalitet.