¨

15-årig døde af MDMA: Nu vil minister have hårdere straffe til narkobagmænd

I februar døde 15-årige Adam Buk efter 13 dages kamp, som han pådrog sig, da han fredag den 2. februar indtog stoffet MDMA efter skole sammen med en klassekammerat. Foto: TV ØST

Strafferammen for narkokriminalitet skal skærpes, mener justitsminister Søren Pape Poulsen (K). Det kom frem på et samråd om MDMA-sagen fra Haslev.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) vil efter sommerferien åbne for politiske forhandlinger, der kan ende ud i en skærpelse af straffene for narkotikakriminalitet, 

Det kom frem på et samråd i Folketingets retsudvalg tirsdag. 

Dagens samråd tog afsæt i MDMA-sagen fra Haslev, hvor den 15-årige Adam Buk omkom efter at have indtaget det ulovlige stof. Her blev en 17-årig bagmand, der solgte stoffet til Adam Buk og hans ven, ikke dømt skyldig for uagtsomt manddrab i sagen. 

Det er krænkende for retsfølelsen, at den samme mand nu kan stå på hovedgaden i Haslev og sælge MDMA

Kaare Dybvad (S)

- Jeg vil ikke tage stilling til den konkrete sag, fordi det kunne se ud, som om en justitsminister blandede sig i retsplejen i Danmark. Jeg vil dog gerne drøfte strafniveauet generelt, sagde justitsministeren på samrådet, hvor han indkaldte alle partier til at drøfte strafferammerne. 

Krænker retsbevisthed

Samrådet var blevet indkaldt på foranledning af den lokale socialdemokratiske politiker Kaare Dybvad, der gerne ville have skærpet straffen for bagmænd. 

- Det er krænkende for retsfølelsen, at den samme mand nu kan stå på hovedgaden i Haslev og sælge MDMA kun et halvt år efter, at en 15-årig dreng er død på grund af hans narkohandel, sagde Kaare Dybvad efter samrådet. 

Læs også Anklager må opgive at anke MDMA-sælgers fængselsdom

Søren Pape Paulsen fastslog dog, at han ikke mente, man næppe kunne straffe ham som bagmand, når retten havde afvist netop det. 

Vil se på stoffers farlighed 

Skal strafferammen hæves, så vil det som udgangspunkt gælde for alle typer narkokriminalitet, fastslog ministeren. 

En særlig liste over forskellige narkotika efter farlighed kan dog være et værktøj for politikerne til at se på netop straffene for stoffet MDMA. 

Listen er ikke opdateret siden 2008, og derfor vil den indgå i drøftelserne af forliget, sagde Søren Pape Poulsen på samrådet. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App