¨

Ny kandidat melder sig ind i bispekampen

Marianne Gaarden arbejder i øjeblikket som teologisk konsulent i Helsingør Stift. Her har hun ansvar for præsternes efteruddannelse og rådgiver menighedsråd. Foto: Privatfoto

Teologisk konsulent i Helsingør Stift, Marianne Gaarden, stiller op til bispevalget på Lolland-Falster. Hun er den femte kandidat.

Der bliver en del kandidater at vælge mellem, når menighedsrådsmedlemmerne og præsterne i Lolland-Falster Stift skal beslutte, hvem der skal være den kommende biskop.

Endnu en kandidat har nemlig meldt sig på banen.

Der er tale om teologisk konsulent i Helsingør Stift, Marianne Gaarden. Det oplyser den gruppe, der har fået tilsagn fra Gaarden om at stille op, i en pressemeddelelse.

Gruppen består af flere menighedsrådsmedlemmer og præster i Maribo Somsogn samt Holeby og Sandby Sogne.

- Marianne Gaarden kan tale om det høje, så folk kan forstå, hvad hun siger. Hun er engageret og engagerer mennesker og har en særlig evne til at opbygge og styrke samarbejdet i de relationer, hun indgår i, skriver gruppen om den nye bispekandidat.

Femte kandidat

Marianne Gaarden er den femte kandidat til at melde sig ind i kampen om pladsen som biskop. Foruden hende stiller sognepræst Christina Rygaard Christiansen fra Tingsted Sogn, sognepræst Poul Joachim Stender fra Kirke Saaby og to lokale præster fra Falster op.

En af de indtil videre fem kandidater skal afløse den nuværende biskop, Steen Skovsgaard, der fratræder. Den nye biskop bliver indsat fra 1. august 2017.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App